2.11.2014

Vaatteiden huone
Vaatehuone, joka rakennettiin vanhaan alkoviin on kokenut pikkuisia muutoksia viime aikoina.
Vaatehuoneen muusta yläkerrasta erottaa verho, jota vaihtelen silloin tällöin, uusin tulokas on keltakukkainen Ruusupuu, kun kissakuosinen Siniverinen väistyi tauolle.

Ollessani pari päivää poissa kotoa, oli Herra Puukenkä asentanut rekkitangon päälle hyllyn. Olin iloisesti yllättynyt, sillä sille oli kyllä tarvetta. Bombotti-naulakot hyppäsivät seinälle pitelemään mieshenkilön kaulankoristimia. Nyt myös keräilemäni pienet seinälautaset saivat paikan seinältä.

Vinokattoinen vaatehuoneemme koostuu yhdestä Elfa-koritornista (ei kaikkein kaunein säilytin, mutta toimiva), yhdestä isohkosta kaapista, peilistä, pyykkisäkistä, hattuhyllystä, rekkitangosta, tangon yllä olevasta hyllystä sekä valtavasta arkusta, joka kätkee sisälleen lakanat. Keskellä kaikkea tätä on vielä kulkureitti ja katossa hyvin valaiseva valaisin.

Kuulostaako sekavalta ja monimutkaiselta? Jos vaihtoehtona olisi jokin valmis säilytysjärjestelmä tai liukuovikaapisto, valitsisimme silti tämän meidän näköisemme kyhäelmän, anteeksi vain Ikea, emme ole unelma-asiakkaitasi. Vaikka ehkä pieneen tilaan on ahdettu tällä hetkellä paljon, on se remontin edetessä ja tilan lisääntyessä helppo muunnella kevyemmäksi, siirtämällä vaatehuoneesta toimintoja pois. Ovatko sinun vaatteesi onnellisesti lattialla, vai tarhattuna jonkinlaiseen häkkiin? Pysyvätkö vaatteesi, kuten ajattelet vaatekaappiunelmassasi, vai odottaako kaapin oven avaajaa hyökyaalto?


-Neiti Räsymatto-

8 kommenttia:

 1. Mä tulin ihan hyvälle tuulelle siitä miten värikästä teillä on vaatehuoneessa(kin) :)) Mulla on vaan paljon tummaa ja mustaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo aina valmiit säilytystilat voittaa..:)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä kivalta :) Mulla on käytössä iso vanha vaatekaappi, ja yritän pitää vaatteiden määrän siihen sopivana. Ei tuu ostettua liikaa turhaa. Mutta kyllä vaatehuone olisi jotain! Olisi ihanaa saada vaatteet henkareihin.

  VastaaPoista
 4. Hauska sattua tänne, kun pähkäilen meidän vaatesäilytyksemme kanssa. Yläaulassa osa rekillä, osa verhon takana, lipaston laatikossa jotakin ja loput makkarin puolella. Pulmana alhaalta nouseva ruoan katku. 😁 Luovat ratkaisut on parhaita!

  VastaaPoista
 5. Ääh, miten ihanat vanhat säilytysrasiat siellä kurkkii.

  VastaaPoista
 6. Laura: Itse sitä on kaiketi melko sokea tuollaisille asioille, en ollenkaan ajatellut, että olisi mitenkään värikästä, mielestäni melko valkoista. Sitten kun katselen tarkemmin, niin ehkä ne henkareissa riippuvat vaatteet sen tekevät, värikkään vaikutelman.
  Eilen meillä oli Herra Puukengän kanssa molemmilla punaiset housut, toki eri sävyissä, mutta kuitenkin. Serkkuni katsoi meitä ja sanoi, että olemme parisuhdepukeutuneet, täytyy varmaankin katsoa peilin lisäksi sitä toista ihmistäkin, ettei ihmisten ilmoilla ajatella mitään tuulipukuajatuksia meistä.


  Irmastiina: Niin minustakin. Pääasia on kaiketi, että se löytyy mitä etsii.


  Elise: Kyllä vanhat puiset henkarit on ihania, usein kun laitan puhtaita pyykkejä henkariin, mietin tekstejä, joita niissä lukee ja henkarin kulkua meille saakka. Pitäisiköhän itsekin kirjoittaa nimensä johonkin nimettömään henkariin.


  kotimeidän: Teidän täytyy varmaan syödä vain hajutonta ruokaa tai sitten pukeutua vain materiaaleihin, jotka eivät imaise itseensä mitään. Sekin on muuten erikoista, miten ihmiset mieltävät sen missä vaatteiden säilytyksen kuuluisi sijaita. Joidenkin mielestä makuuhuoneen läheisyys on paras, mutta olen myös tavannut niitä, joiden mielestä lähellä kylpyhuonetta on optimaalisin. Minusta olisi karmivaa loikkia kylmään kellariin pukeutumaan.


  Hosuli: Hattuhyllyllä säilytetään tietenkin hattulootia, joissa tottakai on hattuja, sillä allekirjoittanut pitää päässään hattuja, vaikka se lienee onkin hieman epätavallista. Kuvassa näkyy punavalkoinen loota, jossa lukee hennolla kaunokirjoituksella Maja's fina hatt. Sen vieressä on tummansininen tädiltä saatu vanha pyöreä loota ja viimeisenä violetti uutena ostettu hattulaatikko. Mahtuu väliin yksi tennarilaatikkokin.

  VastaaPoista
 7. Meillä on vaatesäilytys niin katastrofi etten viitsi siitä puhuakkaan.. Sen sijaan ihastelen, miten ihanan VÄRIKKÄITÄ vaatteita sinulla on! Minulla on lievä identiteettikriisi/ahistus, kun kaikki äitiysvaatteet on mustia, enkä tunnista itseäni kun peiliin katson. Olen miettinyt, että miten enää osaan vaatteita ostaakaan sitten joskus vuoden päästä kun ei tärkein kriteeri ole se, kuinka kätevästi saa tissin läväytettyä ulos XD

  VastaaPoista
 8. Jutta: Siellä on marimekkoa ja vintagea lähinnä. Muutama tavallisesta vaatekaupasta ostettu. Monivuotisia ystäviä, unohdun käyttämään lempivaatteita moniksi vuosiksi. En ole ollenkaan mikään farkkutyyppi, en omista yksiäkään sinisiä farkkuja, värihousuja kyllä parit. Yleensä laahustan mekoissa tai hameissa, niin on mukavinta. Ehkä sun pitää sitten äitiysvaatteiden jälkeen listata paperille kaikki mitä kaipaat vaatekaappiisi ja lähteä hiljalleen siihen suuntaan.

  VastaaPoista