12.11.2014

Näyttelyssä Musiikkitalossa
Kenties muistatte ystävämme Idan, joka maalasi meille eläinmuotokuvat? Nyt olisi nähtävillä toisenlaista Idaa ja vieläpä Helsingissä. Olimme eilen illalla Musiikkitalon alalämpiössä Meri ja Musiikki-näyttelyn avajaisissa.

Näissä Idan musiikkitaloiksi nimetyissä rakennelmissa on melkoista merenkäyntiä tai sitten se on musiikin voima, joka heittää soittajat mitä erikoisimpiin asentoihin ja paikkoihin. Talot on valmistettu puusta ja ne on paperoitu, lisäksi niissä on käytetty lyöntimetallia. Soittajat ja soittimet on valmistettu ekovillamassasta. Yksityiskohtina huoneissa loistavat ihmeelliset ja värikkäät lamput.

Näimme keskeneräisiä töitä kesällä ja jo silloin niissä oli jotakin kummaa, mikä vetää puoleensa. Kuten aina on nytkin kovin vaikea selittää sitä, mitä teokset sisälmyksissäni aiheuttavat, en pidä niitä hauskoina, sillä tavoin, että nauraisin katketakseni, eivätkä ne missään nimessä ole söpöjä, mutta ihastuttavia kyllä, vähän rujoja ja vakavasti leikkisiä. Teokset täytyy kokea, kuva on vain huono yritys vangita jotakin kolmiulotteista.

Vaikka Musiikkitalo sijaitseekin keskeisellä paikalla oli alalämpiöön hieman vaikea löytää, yksinkertaisesti sanottuna, se on se kuoppa Kiasman päädyssä ja hissin vierestä kulkevat portaat alas.  Näyttelyn ripustusta en oikein ymmärtänyt, tila on erikoinen ja liian korkealle nostettuna työt ovat katseelta liian kaukana. Nämä Idan talot olivat onneksi katselukorkeudella ja ehkä siksi jäivät parhaiten mieleen. Käyhän siis kurkkaamassa Helsinkiläinen lukijamme, suuntaa vaikka iltakävelysi tuonne. Näyttelyn muut taiteilijat ovat Hanna Rinta-Mänty ja Sari Tarnanen.

-Neiti Räsymatto-

4 kommenttia:

 1. Nämä ovat niin kertakaikkisen sykähdyttäviä, että niitä oli pakko tulla katsomaan taas. Ihanan boheemia menoa!

  VastaaPoista
 2. Pepita: Idan blogi löytyy osoitteesta happovapaa.blogspot.fi, siellä on jotakin töitä lisää ja blogi päivittyy varmasti, kun kiireinen opiskelija ehtii päivittämään.

  VastaaPoista
 3. Katsoin, että onpa kivoja. Ja vasta sitten luin, että ne oli tehnyt sama tyyppi kuin ne eläintarjottimet, joita myös ihailin kovasti. Hienoja!

  VastaaPoista
 4. Koti1898: Joo sama tyyppi on kyseessä, onnistuu niin talonrakennu, kuin tarjotinmaalaus, sangen monilahjakas naishenkilö, jonka vaiheista aion kyllä pitää monta mainospuhetta täällä blogissa vielä tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista