8.7.2015

Pinxinmäen kesänäyttelyJotten aivan uuvuttaisi teitä kesänäyttelykokemuksillani yritän pitää tämän merkinnän lyhyenä. Kävimme lauantaina Sysmässä ja samalla päätimme tarkastaa Pinxinmäen kesänäyttelyn, sillä olimme saaneet vihiä sen olemassaolosta.

Näyttelyn nimi on Samsara ja elämän kiertokulun teema näkyy vahvana, jo ulkona olevasta jätemuovista virkatusta valtavasta ruususta. Taidetila on hieno, yhtä ympäröivän luonnon kanssa, eikä taiteessa ja valituissa taitelijoissakaan ole moittimisen sijaa. Näkymät ovat herkullisia, kuten Klaus Kopun ja Elisa Lientolan teokset yhdessä, on kuin kuolemaa tekevien kasvien värit olisivat siirtyneet maalauksiin. Marja Eerolan vangitsemat kummalliset lentäväiset otukset saavat minut jymähtämään paikalleni pitkäksi toviksi, joku niissä viehättää, samoin Susanna Aution Idolit.

Komugi Andon kukat ja tuoli muodostavat Karoliina Paapan kuvien kanssa toisen komean näkymän. Lotta Mattilan jänöt ja susilammas saavat hämmästelemään taituruutta, sillä Mattilan teokset eivät esitä olevansa, vaan ovat ja hengittävät, oikean kokoisina ja niin oikean oloisina.

Vahva suositus kesäretkikohteeksi, eikä nälkääkään tarvitse nähdä, sillä viereisestä Pinxinmäen talosta saa kuulemani mukaan hyväkästä ravintoa. Mikä parasta, moniin kesänäyttelyihin ei veneellä pääsekään, mutta tänne pääsee, oivallista! (Ei meillä venettä, mutta kun teistä lukijoista ei koskaan tiedä.)

Samsara -näyttely on auki 15.8 asti joka päivä 12-18 osoitteessa Suopellontie 644, 19700 Sysmä.

Raportoi ja kuvasi: Neiti Räsymatto
Mukana kokemassa: Herra Puukenkä

Kuvissa näkyvien teosten taitelijat:
1. Anu Halmesmaa
2. Marja Eerola
3. Elisa Lientola ja taustalla Klaus Kopu
4. Kaarina Kaikkonen
5. Susanna Autio
6. Susanna Autio

2 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos näistä kesänäyttelyvinkeistä! Asun Lahdessa jo 11. vuotta enkä kertaakaan ole kuullutkaan esim. Villa Roosasta. Kivaa kun teiltä saa tämmöisiä lähimatkailuvinkkejä, muuten jäisi lähistön kivat pikku jutut salaisuuksiksi. Niin, ja ihana koti ja kissakaverit teillä on, niitä ihailen ruudulta, kiitos kun jaatte värikästä elämäänne!

    VastaaPoista
  2. Emppu: Voi kuinka iloiseksi kommenttisi tekikään, kiitos siitä! Käy ihmeessä Villa Roosassa, voin taata, että ei jää viimeiseksi kerraksi, sen verran siinä paikassa on mystistä vetovoimaa. Yritän kirjoittaa aina näyttelyistä kokemuspohjaisia tekstejä, on mahtavaa, että joku niitä lukee ja vielä mahtavampaa jos uskaltautuu itsekin kokemaan samoja paikkoja ja taiteita.

    VastaaPoista