26.4.2015

Meillä rakennetaan hiekkarantaa


Miltä kuulostaisi istua aurinkoisella hiekkarannalla tuoksuvien pioneiden, köynnöskuusaman ja jaloritarinkannusten ympäröimänä? Tästä se lähtee - tavoitteet on asetettu ja tietenkin korkealle! 

Olemme viivyttäneet vanhan pionipenkin kunnostamista kesästä toiseen. Tänä keväänä koittaa aika, jolloin talomme etupiha saa uuden ehostuksen. Tarkoitus on rakentaa kahdeksankulmainen hiekkaranta, joka sijaitsee tuoksuvien kukkien syleilyssä ja köynnösten katveessa.

Pihapiiri-messuilta löytyi ensimmäisen kuvan Koreanonnenpensas, jonka tarkoitus on tuoda suojaa naapureiden ja ohi ajavien autoilijoiden katseilta. Toinen oma suosikkini uuteen penkkiin on toisen kuvan ruusumantelipuu. Ruusumantelin kauniit vaaleanpunaiset kukat toivottavat kevään tervetulleeksi puutarhaan jo ennen sen lehtien muodostumista. 

Iltaisin minulla on tapana roikkua internetin puutarhamyymälöiden sivuilla etsien uusia kasveja tulevaan penkkiin. Paljon on hankittavaa, sillä vanha suhteellisen iso penkki laajenee ainakin tuplasti. Ja meidät tuntien, lajikkeet eivät ole niitä perinteisempiä vaihtoehtoja. Tämä projekti on jo alkanut pohjustustöillä, mutta istutukset saavat vielä odottaa lämpimiä säitä. 

Aiemmin mainituilta Pihapiiri-messuilta löytyi lukuisia perennoita, jotka päätyvät puutarhaamme kevään mittaan. Löysimme esimerkiksi: 

- Köynnöspinaatin
- Euroopanmerikaalin
- Karhunlaukan
- Mizuban eli japanilaisen persiljan 

Näitä taimia voi ostaa myös Taimilaarin verkkokaupasta.

Tänä vuonna minun kesäni menee pihamaalla hiekkarannan ja takapihalle nousevan paviljongin rakentamisen merkeissä. Oma hyötykasvisato jää näiden projektien takia vähäiselle, lukuun ottamatta ruusukaaleja, joita kokeilen ensimmäistä kertaa. 

Kesäkukille on jo ruukut hankittu Plantagenista (alin kuva), nyt odotellaan aurinkoa.- Herra Puukenkä - 
3 kommenttia:

  1. No nyt ollaan jännän äärellä. Odotan malttamattomana raportointia asioiden etenemisestä.

    VastaaPoista
  2. Jännältä tämä itsestäkin tuntuu!

    VastaaPoista
  3. No täältähän tämäkin vastaus löytyi. Heti kun en hetkeen pääse lukemaan niin menee tärkeää infoa ohi :). Ihana piha kaikkine hassutuksineen!

    VastaaPoista