24.4.2015

PihapiiriTänä viikonloppuna Lahden messukeskuksessa järjestetään Pihapiiri-messut, joiden tarjonnan kävimme tänään katsastamassa. Herra Puukenkä on meistä enemmän se puutarhuristyyppi ja minä sitten hoidan sitä lajitunnistajan ja kukkaistytön virkaa.

Näytteilleasettajissa oli mukavasti pieniä puutarhoja, joista löysimme monia sellaisia taimia, joita muuten olisi pitänyt lähteä tilailemaan kauempaa. Olemme aktiivisia messuilla kävijöitä ja siksi meitä ilahdutti meille uusien yritysten mukanaolo ja se, että messuosastojen ulkoiseen olemukseen oli todella panostettu. Ajallisesti tapahtuma osui juuri oikeaan hetkeen, on vielä aikaa suunnitella puutarhajuttuja, mutta näkee jo vähän mitä talven alta on paljastunut, eikä haaveileminen tunnu enää niin epätodelliselta, kuin helmikuussa.

Ohjelmalavojen anti oli mielenkiintoista ja näytöskeittiöstä oli tehty todella hieno. Kävimme katsomassa, kun Meri-Tuuli Lindström teki ruokaa uudesta Mökin keittokirjastaan, oli sitten mökkiä tai ei, kirja vaikuttaa sellaiselta, että se on pakko saada. Kuuntelimme myös, kun Suvi Lehtonen kertoi Lavatarhuri-kirjan opeista, siinä on toinen kirja, joka on täynnä hyviä vinkkejä. Kasvaisipa pihallamme kirjapuu, joka tuottaisi meille parhaimmat uutuudet poimittaviksi, sellaista taimea emme löytäneet.

Näille messuille kannattaa lähteä myös parveketarhurin tai rivitalopihan laittajan, tarjolla ei ollut pelkästään jättipihoja betonilaattoineen ja jättiterasseineen, vaan otteita sieltä täältä, kasvimaailman eri puolilta, siirtolapuutarhoista lihansyöjäkasveihin. Etkä varmasti lähde messuilta kotiin keltanokkana ja kasvintappajana, kun maltat jutella asiantuntevien ammattilaisten kanssa tai mistäs sitä tietää, jos törmäätkin vaikka Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasviin.

Kiitos Lahden messuille pääsylipuista, oli ilo vierailla hyvillä messuilla!

-Neiti Räsymatto ja Herra Puukenkä-

Ps. Myöhemmin luvassa Puukengän päivitys siitä, mitä vihreää ostoskassiin päätyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti