30.3.2015

Kukkaisjuhlat osa 1Pari viikkoa sitten oli mukava keskiviikko, kun kokoonnuimme ystävien kanssa Neilikkaan tekemään kukka-asetelmia. Oli ajatus juhlistaa synttäreitä vähän toisenlaisella tavalla oppien uutta.

Olin kutsussa kertonut, että mukaan pitää ottaa pari vapaavalintaista astiaa, joihin asetelman voi tehdä. Ja niinhän sitä tehtiin ja väkerrettiin, kukin omiin kippoihinsa taiteillen milloin veitsen, milloin  oasis-sienen kanssa. Herra Puukenkä teki asetelmat vanhaan apteekkipulloon ja keltaiseen Pikku-Pehtoori pannuun. Eivät kuulemma näyttäneet mieshenkilön tekemiltä, mikä ilmeisesti oli hyvä asia. Itselläni oli astiana hervottoman suuri ja painava Finelin Neptunus, jonka täyttämiseen lähes kaikki aika menikin, eikä toisesta pikkuasetelmastani tullut niin hyvää, kun aika oli loppua kesken.

Ystävien lopputuloksista tuli upeita, luovia ja aika lailla tekijöidensä näköisiä. Toverini ja luovuuslabrajänöni Annan luomukset ja kokemukset voi kurkata Uutistoimistosta. Kuulin myöhemmin monilta, että kukat näyttivät aivan uusilta ja tuoreilta pitkään. Meillä loistokkuutta hieman karsi innokas puutarhurikissa, jonka mielestä kaikkea oli asetelmissa liikaa ja korallisaniaista löytyi milloin mihinkin kuljetettuna.

Lahdessa Rautatienkadulla sijaitsevan Kukka ja Sisustus Neilikan takana on Rouva Neilikka eli Tiina, jonka opissa oli varsin hauska ja hyvä olla. Tiina on luonut sopivasti erilaisen kukkakaupan, jossa kukkien lisäksi on myös sisustuksen pientavaraa ja hyvä valikoima viherkasveja. Putiikin yleisilme on houkutteleva ja tummat sävyt antavat värikkäille kukille tilaa loistaa.

Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, vastaavanlaisia iltoja voi kysellä suoraan Neilikasta.

-Neiti Räsymatto kirjoitti, Herra Puukenkä kuvasi-

4 kommenttia:

 1. Oi miten kiva idea! Tuota olisi itsekin mukava päästä kokeilemaan :-)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea! Tuollaisille kutsuille mäkin menisin mielelläni ♥

  VastaaPoista
 3. Siis aivan mahtava idea! Oli varmasti hauskaa, minulla ainakin olisi ;)

  VastaaPoista
 4. Lyde: Nyt vaan oman paikkakunnan kukkakauppaan samanmoista ehdottamaan. Vaatii tietenkin kauppiaalta innostusta ja kykyä opettaa tumpeloita.

  Laura: Olitkin ollut sitomassa kimppuja? Semmoinen kovasti houkuttelisi.

  Jutta: Oli kyllä hauskaa, erityisen hauskaa oli katsella kavereiden kukkien valintaa ja kamppailua sen kanssa.

  VastaaPoista