18.3.2015

Kätkijä

Tämä olohuoneessa ollut lipasto oli ennen kulahtanut ruskea. Se on viilutettua lastulevyä, jossa oli joskus päällä pala kirjahyllyä. Kirjahylly on heivattu jo aikaa sitten pois. Näin isoa ja hyvää säilytintä aina tarvitsee, vaikkei ruskea ulkoasu oikein miellyttänytkään halusimme säilyttää lipaston.

Kun paikka salongin ikkunan alta valmistui tarvitsi vain valita kalusteelle väri. Kaksi eri vaaleanpunaisen sävyä miellyttivät molempien silmää. Usein maaliostoksilla käytämme mieluimmin väriviuhkaa, kuin värilastuja, siten valikoima on paljon laajempi. Vaalea sävy tässä on samaa, kuin aiemmin esitellyssä lasikossa, tummempi sävy laitettiin oviin ja jalkaan.

Lipasto pitää sisällään kaappiosan, johon Puukenkä teki paksun ja tukevan hyllyn, joka jaksaa kannatella painavat lautaspinot. Toisen oven takana on laatikosto, johon saa mukavasti leivinpaperit, kelmut, foliot, pakastepussit, servetit ja muut keittiön litteät tarvikkeet. Sangen kätevä kätkijä tämä.

Sisäosa puhdistettiin ja jätettiin alkuperäisen väriseksi, sillä sisältä se oli huomattavasti siistimmässä kunnossa, kuin ulkopuolelta. Joku varmasti on sitä mieltä, ettei näitä pitäisi maalata, mutta älkää ampuko, luultavasti se on tämän värisenä meillä lopun ikänsä, kun taas rumana entisenä itsenään se olisi luultavasti saanut lähtöpassit ennen pitkää.

Tällä kalusteella on myös funktio maisematasanteena, siinä istuu yleensä kiharakissa kärpäsjahdissa tai katsellen naapurien liikkeitä. Niin ja palvelee tämä tarjoilupöytänä juhlissa.

Mikä on muuten teidän mielestänne lipasto? Pitääkö siinä olla laatikoita? Mikä sitten on senkki? Puukenkämiehen mielestä tämä on senkki, minä en oikein tiedä miksi tätä kutsuisin, tässä nimitin sitä lipastoksi.

-Neiti Räsymatto-

Sävyt Tikkurilan Symphony kartasta Y339 (Malvikki) ja H339.

16 kommenttia:

 1. Säilyttimet on hyvästä! Tuo on erityisen suloinen tapaus. Tykkään!

  PS. Ei tapettia seinässä, ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 2. Oi vau, kyllä on kaunis väriyhdistelmä! Lipasto, senkki, laatikosto... itekin on tullut joskus mietittyä, että miten ne pitäisi määritellä. No onneksi se ei ole niin vakavaa :) Vakavaa ei oo myöskään tuon huonekalun maalaaminen, ihanaa että se sai näin lisää elinaikaa ja on taas mieluinen.

  VastaaPoista
 3. Maalaus on onnistunut! Mielestäni tuo on senkki. Senkki on mielestäni tuollainen vähän ehkä matalampi ja leveä huonekalu, lipasto on sirompi. Laatikosto taas on osa jotain kokonaisuutta, esimerkiksi kirjoituspöytää. Onneksi nämä eivät ole kuitenkaan niin vakavia asioita, eikä maailmaa mullistavia väärinkäsityksiä pääse syntymään. Korkeintana perheriitoja, kun käskee etsiä jotain senkistä, vaikka ihan selvästi toinen tarkoitti lipastoa! :D

  VastaaPoista
 4. Ihana!! Teillä on kyllä NIIIIN ihanat värit <3 <3

  VastaaPoista
 5. miia: No eikös olekin ja niin tarpeellinen meille lisätilana.

  Sanna: Kiitos, huolestuinkin jo muutama päivä sitten, kun ei teidän blogissa ollut elämää pitkiin aikoihin, sitten luitkin ajatukseni (:

  Irmastiina: Niin meistäkin on, varsin onnistunut.

  Ansa!: Kiitos, verho oli odottelemassa verhotankoa jo pitkään. Pelkäsin että tulee liian vaaleanpunaista, kun on tuo jääkaappikin samalla seinällä, mutta onneksi verhossa on vihreääkin, joten vaikutelma ei ole liian barbi.

  Jonna: No jospa laitat liisterit ja harjat Puukengän käteen sunnuntaina teillä on pian tapettia seinässä. Se on tapettimaakari.

  Heini: Niin, kai tälle nimi vakiintuu, kunhan on käytössä jonkin aikaa.

  Karkkis: Senkkilipasto maalattiin pikkutelalla, siksi hyvin kaunis ja tasainen maalipinta ja onhan tuo Helmi kalustemaali vaan niin hyvää tavaraa, että sillä ei epäonnistumaan pääse.

  Anna: Kiitos, vaaleanpunaisen ja keltaisen yhdistelmä on niin hyvä! Ampparimehujää toimii aina.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on upea säilytin. Ja todella kivan sävyn valitsitte.

  VastaaPoista
 7. Tuskin maltan odottaa viikonloppua kun pääsen lopulta näkemään kaiken tämän! laitoin muuten blogiini arvonnan, joka saattaisi olla teillekin houkutteleva!

  VastaaPoista
 8. sade: Kiitos, sävy löytyi yhteisymmärryksessä ihan vaan fiiliksellä, sen kummempia pohtimatta.

  17 neliötä: Pääsette näkemään todellisuuden, joka ei blogikuvissa ilmene, karmeat salaisuudet, jotka jätetään kuvien ulkopuolelle :D

  VastaaPoista
 9. Upea! Ootte taas onnistuneesti valinneet noin epäperinteiset värit, jotka sopivat täydellisesti teille ja korjauskohteeseen. Nimittäin passaavan hyvin myös tuon alkuperäiseksi jätetyn sisäosan kanssa.

  Kaappi se on, sanoisin.

  VastaaPoista
 10. Laura: Joo tuo ruskea ja vaaleanpunainen on aika mukavat yhdessä, suffelivärit, vähän laimennettuna!

  VastaaPoista
 11. Hienosti toimi ja söpön värinen.

  VastaaPoista
 12. Tilkkukoira: Enää pitäisi valita ruokapöydän tuoleihin verhoilukankaat, se onkin sitten toinen juttu, että osaako sitä päättää kaikista maailman kankaista.

  VastaaPoista