19.11.2014

Donna ja TerhoLauantaina sukelsimme sinisellä kulkupelillä sumuun ja lähdimme kohti Tamperetta. Ensin tapasimme pikkusiskon, jonka jälkeen lähdimme suorittamaan vuotuista messuhikoilua Kädentaidot-messuille. Tätejä oli vapautettu halleihin kahdensadan bussilastillisen verran(=paljon), käsivarret mustelmilla yritimme nähdä siellä tungoksessa jotakin ja vielä kyetä liikkumaankin. Jos olisi ollut tyystin täditön ihmisparka, siellä olisi ollut mistä valita.

Syöksähdimme keraamisten tammenterhojen ääreen ja samalla osastolla meille sirkutteli tuo sulosäärinen Donna, emme pystyneet pyristelemään vastaan, kun vaaleanpunainen hamonen oli niin päättäväisen viehkeä. Kurkkaa Munkaan facebook-sivut. Huomasin, että Porvoon Taidetehtaan Joulumarkkinoilla olisi myös tarjolla Munkaa-keramiikkaa. Siellä olen käynyt lähes joka vuosi, jo ennen, kuin uutta Taidetehdasta olikaan ja ennen Puukenkämiestä. Siellä on aina ollut jotakin ostokelpoista, viime vuotta pääsi myös taiteilijoiden kiehtoviin työhuoneisiin visiitille.

Piparimuottikokoelman täydennysosaksi tuli puudeli, hyvin sopii sinne puutarhatonttujen ja dinosaurusten sekaan. Vielä, kun pääsisi paistamaan niitä. Olisiko jollakin ilmakuivattujen pipareiden ohjetta? Tai pannulla paistettavien pipareiden? Tai toisaalta voihan niitä kesälläkin paistella, josko silloin olisi jo paistomasiina.

Viimeisen kuvan Raku-tekniikalla tehty lintu oli kerrassaan hieno. Sen on valmistanut Paula Noponen, jolla oli valikoimassaan myös todella kauniita valaisimia.

Hikihän siellä tuli tänäkin vuonna, mutta tämmöisille kaiken nähneille messurotille oli paljon uutta ja se on kieltämättä aina virkistävää. Ensi vuonna uudelleen, mutta ehkäpä vähän hiljaisempana päivänä sitten.

-Neiti Räsymatto-

3 kommenttia:

 1. Ihanan valloittava Donna ja tammenterhoissa on jotain salaperäisen kiehtovaa. Kannatti siis kestää messuryysistä! :)

  VastaaPoista
 2. Törmäsin blogiinne - miten herkullisia kuvia - tämän parissa vierähti kunnon tovi.

  VastaaPoista
 3. Kirsikka: Kannatti ja näkihän siellä mukavasti tuttujakin. Tammenterho viehätti erityisesti siksi, että se näyttää ajattomalta ja voi roikuskella esillä niin joulukoristeena, kuin muunakin vuodenaikana.

  Anne: Hauskaa, että löysit tiesi tänne, olemme iloisia uusista tovereista.

  VastaaPoista