4.3.2016

Sen oksille kissat laskeutuu
Palveluskuntamme mielestä kaupoissa myytävät kissaeläimille tarkoitetut huvipuistot eivät ole riittävän hienoja ja heitä epäilyttää kiinnostavatko sellaiset hökötykset raapimisasiantuntijoita vielä vuosienkin päästä. Olimme kuulleet puhuttavan itse rakennetusta kissapuusta jo pitkällisen tovin, uskoimme sen olevan pelkkää huhupuhetta, jolla meidät saadaan hiljaiseksi, vaan kuinkas kävikään.

Tuo toinen näppäristä palvelijoistamme, se setätyyppi sanoi olevansa hiihtolomalla, vaikkei sillä mitään asiaa ladulle olekaan, kun on laittanut suksensa kukkakepeiksi. Aikaa sillä kuitenkin oli sen verran, että kauan sitten suunniteltu puu laitettiin työn alle, suljettujen ovien takana ne sitä rakensivat, tätityyppi tökki virkkuukoukulla trikookuteesta yhden pesän ja toinen roikkuva on tulossa ontelokuteesta. Rungon ympärille laitettiin meidän mieliksemme lempimateriaaliamme, sen on tehnyt kaupantäti ja laaduntarkastuksemme läpikäyneenä voidaan todeta mummojen voittavan 6-0, sillä kaupantädin matto ei näytä kestävän hurjien petojen raatelua.

Tasanteiden päälle nuo laittoivat huonekalukangasta, joka on mukavan huopamaista, eli lämmintä, siitä me pidämme. Reunoihin ne ujuttivat tarrat, jotta kankaat on helppo repäistä siistittäviksi, sillä jostain kumman syystä niitä ärsyttää meidän jättämät karvajäljet.

Oksille saamme välillä roikkumaan erilaisia leluja, joille annamme kyytiä kaikin voimin ja herkkujakin on saatu, kun on tehty temppuja hyppien tasolta toiselle.

Päätämme raporttimme tähän, lopussa materiaalitiedot.

- Kissanmutkan eläinjaosto -

Puu: Männyn latva, joka on kuivunut kuorittuna jo monta vuotta, puun kaatoi Neiti Räsymaton iskä
Kangas: Iskun tehtaanmyymälästä ostettu rulla huonekalukangasta
Tasot: Vaneria
Matto: Myös Iskun tehtaanmyymälästä
Maali: Tikkurilan Helmi, sävy G439
Lisäksi: Trikookudetta Alestalosta, nippusiteitä, ruuveja, kannakkeita, kulmarautoja, vanha komeron ovi, vanha kynttilänjalka, neljä pyörää, joissa kahdessa lukot


11 kommenttia:

 1. Vallan hieno kiipeilypuu! Kyllä kattien kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kelpaa ja taistoa käydään kuka saa olla raapimisvuorossa. Cornish rex malttamaton riiviö.

   Poista
 2. On kyllä hieno! Ne kauppojen valmiit onkin vähän tylsiä ja varsinkin ne teddykankaalla päällystetyt... huh. Kyllä teidän kissaojen nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kelpaa, käyttöaste on kyllä ollut yllättävän suuri, melkein koko ajan on joku puussa nukkumassa tai raapimassa. Tuntuu, että kiharakissakin purkaa hepulinsa nyt puuhun, eikä kavereihin.

   Poista
 3. Hauska innovaatio! Jotain tällaista meidänkin täystuhot ovat vailla. Käppyrästä omppupuun jäänteestä voisi olla tähän hommaan. Kiitos inspikseatä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti omenapuusta kissapuuksi! Kuulostaa jo ihan projektilta!
   Tälläkin hetkellä tuolla puussa kököttää katti, joten kovassa käytössä on koko ajan, vankka suositus.

   Poista
 4. Voi että miten hieno! Meillä ei kestä nuo kaupan telineet kovin pitkään. Itserakennettu taas on menossa jo kolmannella kierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku kumma siinä on, että ne kaupan härvelit on ajateltu jotenkin ihan väärin ja äh niitä materiaaleja, hirmuisen vaikeita edes puhdistaa, saati katsella. Kissapuu olisi muuten aika hyvä kansalaisopiston kurssin aihe, jos vielä puunrunko kuuluisi hintaan, niin harva on mikään metsänomistaja nykyisin.

   Poista
 5. Tämä on kyllä paaras puu ikinä!

  Täysihoitolan pitäjä

  VastaaPoista