23.3.2016

Kellokeskiviikko


"Karjan kaulaan ripustetaan kellot. Talonväki itse pysyttelee kuitenkin hiljaa vältellen kaikenlaista nauramista tai viheltelyä, etteivät pahat henget löytäisi tupaan. Yöllä talon isäntä menee navetan nurkalle ja vihtoo pajunoksilla pohjoiseen päin, jottei kesällä tulisi hallaa eivätkä sudet söisi lampaita." Sanotaan Meiju Niskalan Juhlapäiväkirjassa kellokeskiviikon kohdalla.

Pajunoksia on, navettaa ei, eikä isäntäkään ole paikalla. Lisäksi juuri tänään on täysin mahdotonta olla nauramatta, sillä kylään on tulossa hauskoja lapsia. Käyköhän emäntä, kun en minä sitä hallaa niin toivoisi? Susi voisi olla mukava vieras, muttei meillä ole sille lampaita antaa, eikä mummojakaan, mitäköhän muuta sudet syövät?

Meillä pääsiäinen on lähinnä vähän suklaata ja paljon kukkia. Nyt kun syntymäpäivä osui sopivasti katselemme viikon vanhoja kukkia ja syömme vohveleita. Tiesittekö, että 25.3 on vohvelipäivä, me vietämme sitä ystävien luona. Jos etsit hyvää suolaista vohvelireseptiä, kurkkaa Vege!-kirjan pinaatti-inkiväärivohvelit.

-Räsymatto-
2 kommenttia:

  1. Tuosta se kellokeskiviikko onkin sitten saanut nimensä..:) Onnea viikontakaisen päivän johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täällä on tällä puolella vuotta juhlallisuuksien suma, toinen puoli vuotta saadaankin olla ihan rauhassa.

      Poista