1.2.2016

Viimeinen tikki


Kissanmutkan projekteista yksi ikuisesti keskeneräiseksi luultu on saatu päätökseen, ikuisuuspeitto eli tilkkutäkki valmistui sittenkin. Kirjoin siihen aloitusvuoden 2013 ja hyvin toiveikkaana ja aktiivisena tikkaajana kirjoin myös lopetusvuoden 2015. Hups.

Vasta tämän vuoden puolella pistelin viimeiset langat ja käänsin reunat, kenties seuraava täkki (joka jo mielessä kolkuttaa) on vielä hienompi ja nopeammin tehty, vaikkei pitkällisissä ja hitaissa projekteissa mitään vikaa ole. Tätä värikästä peittoa on jo käytetty kissamajana, päiväunipeittona, makuualustana, niskatyynynä ja serkun piilopaikkana. Paras tikkausneula vääntyi sormieni välissä mutkalle työn edetessä, mutta ainakin muistan neulavihkoa katsellessa, että miksi juuri se yksi pitkä neula on kaarella kuin jousi.

Puukengän uuteen vuoteen kuuluu uusia mieluisia haasteita toisessa kaupungissa, joten sillä välin onkin hyvä aloittaa sata uutta käsityöprojektia, aina niistä joku valmistuu. Joskus.

-Neiti Räsymatto-

18 kommenttia:

 1. Huippuhieno täkki ja onnea sen valmistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuollaiset pitkät projektit valavat uskoa omaan kykeneväisyyteen. Osasin sittenkin ratkaista kaikki ongelmat mitä vastaan tuli.

   Poista
 2. Oi vau, todella kaunis! Mulla olisi kankaita vaikka sataan täkkiin, mutta ei liene kärsivällisyyttä noin isotöiseen työhön. Mut ehkä vielä joskus? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan parasta oli se, että luuli aina silloisen työvaiheen olevan kivoin, mutta sitä seurasi vieläkin kivempi vaihe. Kannustan, täkkitalkoisiin. Ja kannattaa ehdottomasti haastaa itseään niillä värivalinnoilla, luoda vähän sattumia harmonian sekaan, piristää kummasti.

   Poista
 3. Ihana värikäs tilkkutäkki :) Minä olen tehnyt kolme täkkiä tähän mennessä ja neljäs on nyt päällisen osalta valmis. Kolme edellistä ovat olleet nopeampia isoja raitoja ja ruutuja, mutta nyt tuli tehtyä pluskuvioita, joten tässä meni enemmän aikaa. Tilkkutyöt on kyllä kivoja, mutta aikaavieviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taitoin tuon tilkkuosion kahtia, viskasin vanun väliin ja tein kapean peiton, kun en löytänyt mitään kivaa aluskangasta siihen. Kapeana se kyllä toimiikin paremmin, käy mukavasti sohvana toimivan vanhan rautasängyn päälle. Seuraavaan teen enemmän suorakaiteen muotoisia paloja ja laitan ne limittäin, enkä edes yritä kohdistaa.

   Poista
 4. Ihana ilme ylimmän kuvan henkilöllä. Kyllä muakin vähän kummastuttaisi, jos mulla olisi noin hyvä matkalaukkupesä ja sitä tultais niin vain kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varsinainen pöhkö, aina siellä missä on jotain uutta, missä jotakin tapahtuu tai mihin selvästi ihminen sattuu keskittymään. Jokapaikan Uula.

   Poista
 5. Mut kyllä se hidas projekti tuotti hienon tuloksen! ..eikä toi nyt niin hidasta ollut.. Mä alotin tilkkutäkin ala-asteella ja muutama vuosi sitten äiti oli kaivanut sen kätköistä ja ompeli toiselle puolelle kankaan.:D En edes laske montako vuotta valmistumiseen meni!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Paras! Seuraava projektini on kaksi sukkaa. Yksiä vanttuita ja sukkia olen onnistunut tekemään, mutten koskaan kahta samanlaista. Nyt teen molempia yhtä aikaa, jos ei niistä sukkia synny niin ainakin tosi kivat säärystimet.

   Poista
 6. Vau !!! Hieno, upea, mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään erityisesti siitä, kuinka joku tilkku vähän ärsyttääkin, mutta sitten kun se on tikattu jollain ihan eri värillä siitä päältä se näyttää kivalta.

   Poista
 7. Hieno, että sait sen valmiiksi! eikös niin mene, että hiljaa hyvää tulee..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yleensä se tällä henkilöllä menee niin, että vauhdilla tulee, jos on tullakseen ja hiljaa vain unohtuu johonkin kasan pohjalle, eikä sinne ole enää paluuta. Tuo vain oli liian suuri hautautuakseen mihinkään.

   Poista
 8. Iiiihana tilkkutäkki! Rakastin pienenä tilkkutäkkejä! Ehkä pitää aloittaa Bonskulle oma ikuisuusprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tilkkutädit, jotka ovat tehneet hienoja, sellaisia tarkkuutta vaativia tilkkujuttuja ja niiden tätien mummo on tehnyt täkkejä aikoinaan, ei kaiketi tilkuista. Tämä tilkkujuttu on tosi tarttuvaa, kävin juuri viime viikolla tilkkuostoksilla ystäväni kanssa, joka aloitti omansa.

   Poista
 9. On se hieno! Jollain tapaa ihana tunne tulee kun huomaa että aika menee eteenpäin ja projektit valmistuvat, ja siitäkin on jo niin kauan että olleen tunnettu, että olen nähnyt viltin alkutekijöissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla saat sitten nukkua sen alla, jos kissa kehrääväinen suostuu alustastaan luopumaan.

   Poista