9.3.2015

LasikkoKuten olen aiemminkin moneen otteeseen kertonut on meillä maalausta odottavien huonekalujen jono melko pitkä, sellainen kellarista yläkertaan ja takaisin, jos ne siis ripoteltaisiin siihen matkan varrelle. Kun Puukenkä hiihtolomaili ehti hän purkaa jonoa kolmen kalusteen verran. Tässä on niistä yksi, lasikko.

Lasikon ylle puettiin Malvikin-värinen maali ja lasiosat puhdistettiin. Tämä löytyi kellarin verstaasta ja on ollut osa keittiötä joskus, mutta mitä ilmeisimmin se on poistettu käytöstä hieman rikkinäisten lasiosien vuoksi. Meille se kelpaa nyt vallan mainiosti, ei olla niin kovin tarkkoja pikkuvioista.

Tuo Malvikki-sävy on yksi suosikki, se on kylmässä päivänvalossa lähes valkoinen, mutta hämärässä ja keinovalossa kaunis vaaleanpunainen. Sitä on luvassa lisää, kun esittelen seuraavan jonoa lyhentäneen kalusteen, joka on nyt jo kovassa käytössä.

-Neiti Räsymatto-

6 kommenttia:

 1. Pikkuvikoihin lasiosissa auttais hienolla vesihiomapaperilla nimenomaan märkänä hiominen. Varmaan sillä sais noista isommistakin lohkeamista käyttäjäystävällisemmät. Tommosiahan ei enää valmisteta, joten viallinenkin on parempi kun ei mitään.

  VastaaPoista
 2. Kaunis lasikko! Maalihan kuulostaa melkein siltä neodyymiltä lasilta, jonka löysitte taannoin.

  VastaaPoista
 3. Voi ihastus sentään, hienon hieno esine tuo lasikko.

  VastaaPoista
 4. Voi että, oon kyllä vähän kateellinen tuosta lasikosta. Vieläkään en ole toipunut siitä, kun annoin sellaisen livahtaa Kierrätyskeskuksella jonkun muun mukanaan. :) Viime aikoina olen pitänyt tuntosarvet pystyssä tälläisen aarteen varalta...

  VastaaPoista
 5. Merja: Kiitos vinkistä, koulussa me käytettiin semmoista timanttisientä, jolla oli hyvä kuluttaa lasin reunoja. Tasolasiin se sopi hyvin, mutta näissä laatikoissa on niin outoja muotoja, että tuo sinun vinkkisi toimisi paremmin. Ihan terävimmät kulmat on kyllä hioutuneet vuosien myötä pois.

  Karkkis: No kieltämättä siinä on samoja kummallisia kameleonttipiirteitä.

  Kirsikka: Se toi keittiöön jotakin mitä oli kaivattu. Anita Wangelin leipälaatikko on toki hieno, mutta jotenkin se ei nyt tässä keittiössä enää tuntunut omalta.

  Kati: Ihan hirmuisia hintoja niillä kyllä on ollut, mitä olen vanhan tavaran myyjillä nähnyt. Kirppiksellä harvoin näkeekään näitä.

  VastaaPoista
 6. Oi ihana ♥

  Lasikko on minun "jos joskus saisin, olsiin onnellinen" listalla. Teidän on erityisen kaunis.

  VastaaPoista