5.3.2015

Puulämmittäjän Pikku apulainen

Tämä Pelle Pelottoman kehittämä Pikku apulainen vol. 2 on auttanut meitä pitämään taloa talvikuukausina lämpimänä. Jos talossasi on liesi tai kamiina, joka ei itse varaa lämpöä takan tapaan, niin mitä sanoisit laitteesta, joka laittaa lämmön kiertämään ja varautumaan talon rakenteisiin. 

Tämä Lämpöliesituuletin muuttaa lämpöenergian sähköenergiaksi tuulettimen moottorin avulla. Mitä kuumempi taso on, sitä suurempi on tuulettimen teho. Normaalissa puulämmittämisessä on se huono puoli, että lämpö karkaa katonrajaan. Ja kylminä kuukausina joutuu lämmittämään monta pesällistä halkoja ennen, kuin lämpö laskeutuu asukkaiden tasolle. 

Tämä pieni ystävämme sekoittaa lämmön koko huoneeseen tasaisesti. Suosittelen katsomaan linkin takaa hienommat esittelyt, jos asia kiinnostaa tai kaipaat spesiaalimpaa tietoa. On ehdottomasti hintansa väärti. Tulituote Oy:n tyypit kiertävät ahkerasti rakennusmessuja ja meissuilla tuotetta on saanut hyvällä alennuksella. 

Vaikka kiertoilmauunimme ja kamiinamme olisivat yhtä aikaa lämmittämässä keittiön huoneilmaa, ei lämpötila nouse tukalaksi. Vaihtelemme myös tuulettimen suuntaa, milloin se puhaltaa eteisen suuntaan, milloin salongin puolelle. Vempele kerää myös katseita ja herättää kysymyksiä. Usein ihmisten tullessa meille ensimmäistä kertaa on heillä jokin kysymys härvelistä.


- Herra Puukenkä - 5 kommenttia:

 1. Tämä täytyy ehdottomasti kokeilla meilläkin! Olen tosin skeptinen, ettei teho riitä jättiolkkariin, mutta jos jossain muualla toimisi!

  VastaaPoista
 2. Vau mikä keksintö! Tuommonen voisi olla kiva lahja porukoille, jotka käyttää ihan vallan pelkästään puuliettä ja lämmittääkin ainoastaan puilla.

  VastaaPoista
 3. Oho miten hyvä keksintö. Sitä paitsi hauska näköinen. Nyt pitäisi vaan saada puuliesi;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä vinkistä! Tällaisesta ei ole koskaan vielä kuultukkaan.

  VastaaPoista
 5. Oikeastaan tämä voisi olla keino, jolla me voitaisiin alkaa lämmittämään yläkertaakin puulla. Siellä on vaan se kamina.

  VastaaPoista