14.10.2014

Rakkaimmat esineet osa 2Tavarapaljoudesta valikoituneet ja kuvattavaksi päässeet esineet;

1) Maapallovalaisin on ehdottomasti rakas tavara, sillä on pitkä historia. Valaisin on isäni nuoruudesta. Osa viehätysvoimasta perustuu vanhentuneeseen karttaan ja siltä hävinneisiin valtioihin. Karttapallon jalusta on sävyltään täydellinen sopimaan meidän muihin puupintaisiin kalusteisiin.

2) Tuo ensimmäisen kuvan tuoli lumosi meidät muodolla ja istumistuntumalla. Myöhemmin samanlaisia tuoleja alkoi tupsahdella eteemme kuvissa ja saimme selville, että tuoli saattaakin olla Eamesin käsialaa, LCW. Vaikka mitoiltaan tuoli vastaakin aitoa, taidamme jättää asian mysteeriksi.

3) Harva kaikista oppivelvollisuuden suorittaneista henkilöistä saa hymypojan, vielä harvempi kerää niitä kaksi. Nämä kaksi patsasta ovat muisto ala-aste ajoista ja kyläkoulusta. Nämä kuvastavat kaikkea hyvää ja iloisia muistoja, vaikka kouluvuodet pitivätkin sisällä nimittelyä ja suurta pahaa oloa.

4) Alimman kuvan Jengi-nimiset lapikkaat ovat Parkanon jalkine Oy:n tekemät. Sain jalkineet syntymäpäivälahjaksi muutama vuosi sitten. Toinen kengistä ratkesi viime talvena sivusaumastaan. Nyt ne ovat käyneet suutarin paikattavana ja ovat valmiina käytettäviksi.


- Herra Puukenkä -

2 kommenttia:

  1. Mulla on just nuo lapikkaat pohjoisessa äidin kaapeissa. ovat tosin veljen vanhat ja vähän isot, mutta ihanat pakkasella!

    Kivoja juttuja teillä nämä "rakkaimmat". Lisää vaan...

    VastaaPoista
  2. Mä olen niiiin etsinyt (kohtuuhinnalla) tuollaista maapalloa. Hienot lapikkaat!

    VastaaPoista