15.10.2014

Rakkaimmat esineet osa 3


1. Muumiperhe on kulkenut lapsuudesta saakka mukanani. Muumit kerättiin minulle yksi kerrallaan, mutta Pappa jäi hankkimatta. Vuodet kuluivat ja pienten figuurien arvo nousi huimasti, seurailin mielenkiinnosta Muumipappojen hintoja netissä ja ajattelin, ettei perhe tulisi koskaan kokonaiseksi, niin kalliiksi olivat silinteripäät muuttuneet. Sitten tämän vuoden alkupuolella Pappa löytyi hyvään hintaan ja perhe oli taas koossa.

2. Strutsivalaisin on lahja Puukengältä viime joululta. Strutsi on kotoisin Porvoon Kretuliinistä ja se ilahduttaa päivittäin. Pidän sen mustasta varjostimesta ja tarinasta, kuinka lamppu onnistuttiin tuomaan kotiin minun mitään siitä tietämättä.

3. Gretel on pupuvalo jo monen vuoden takaa, se on tämänkin blogin kuvissa vilahtanut lukuisat kerrat. Ostin sen postitontun tehtävistä saamillani palkkarahoilla, enkä vieläkään ole kyllästynyt sen lempeään ilmeeseen ja lumilyhtymäisenä hohtavaan valoon.

4. Tällä Pentaxilla on otettu suuri osa lapsuuteni kuvista, ensin sillä on kuvannut iskä ja sitten äiti ja nyt viimeisimmät vuodet minä. En myisi kameraa, vaikka siitä tarjottaisiin mitä, se tekee maailman kauneinta kuvaa ja aion kuvata sillä vielä lukuisat rullat, vaikka filmikuvauksesta onkin tehty nykyisin niin hirmuisen kallista.

-Neiti Räsymatto-

3 kommenttia:

 1. Ihania tarinoita tavaroiden takana, onneksi muumiperhekin täydentyi Papalla.

  VastaaPoista
 2. Aivan huikea strutsivalo!! Ihanat muumit myös, en ole tuollaisia ennen nähnyt mutta voin uskoa että nykyään ovat (euromääräisestikin) arvokkaista.

  VastaaPoista
 3. Kirsikka: Kyllä keräilijä tuli siinä kohdassa jotenkin onnelliseksi, kun joku kokoelma oli täysin valmis.

  Jutta: Kiitos, strutsi on Rice-merkkinen ja tosi painava, jotakin rautaa lienee. En tiedä tehdäänkö noita enää. Muumit ovat jostakin 90-luvun alusta, muistan, että niitä ostettiin Arabian myymälöistä. Ovat kestäneet hyvin leikkimisenkin, ihmeellistä, että ovat vielä ehjiä.

  VastaaPoista