16.7.2014

Kesäkiasma - nykytaiteen sivukonttoriSunnuntaina 29.6 olimme sateesta huolimatta syömässä raparperikakkua ja avaamassa Kesäkiasmaa, kesänäyttelyä ystävämme Ainon perheen kesäpaikassa Koiviston torrpalla, Lammin Ylänteellä. Vaikka itsessään se, että järjestää kesänäyttelyn kesäpaikassaan (joka ei ole huvila tai kartano) on mielenkiintoista, erityisen tästä tapahtumasta teki se, että osallistuimme itsekin näyttelyyn taiteilijoina.

Herra Puukenkä teki tunkion pedon (kuva 4) yhdistämällä vanhasta tunkiosta löytyneitä luita. Ja romingon, romuflamingon (kuva 6) vanhasta moottoripyörän lokasuojasta ja muusta romusta. Muissakin teoksissaan Puukenkä käytti tunkion loputtomia romuaarrevarantoja. Siinä löytyneitä laseja ja metalleja katsellessa tuli kyllä mieleen, että kierrätys on hyvä keksintö, jos sitä ei olisi, ties mitä mekin hautaisimme maahan.

Minä tein teokseni yhdistellen keittiövälineitä ja vapaata kirjontaa. Ja on siellä yksi shakkinappuloista rakennettu mobilekin, mutta sisällä oli sinä päivänä niin pimeää, että niistä ei ole kuvia. Ainon perheenjäsenet ovat osallistuneet näyttelyyn erinäisin teoksin, käyhän kurkkaamassa, jos ajelet niillä main, perille on melko helppo löytää.

On hieno ajatus tehdä jotakin tällaista, kun taide tulee kotiin saa elellä sen kanssa sulassa sovussa näyttelyn ajan, sillä aina ei tarvita suuria valkoisia halleja, eikä valtavasti rahaa, kun on uteliaisuutta, innostusta ja hyvä visio, ne riittävät.

Jos haluat mennä käymään paikan päällä, niin osoite on Ylänteentie 219, 16900 Lammi. Näyttely päättyy nyt tulevana sunnuntaina 20.7 ja on siihen asti auki joka päivä klo 12-18.

-Neiti Räsymatto-7 kommenttia:

 1. Hienoja taideteksia ja tuo mökki on vaan niin ihana!!

  VastaaPoista
 2. Romingo on hauska! Aloin heti käymään mielessäni läpi mitä romuja meiltä löytyykään...

  VastaaPoista
 3. Irmastiina: Torppa on taideteos jo rakennuksenakin, kauniisti harmaantunut ja pihapiiri täynnä pieniä ykstyiskohtia, moninaisia kasveja ja vaimeana taustalla voi kuulla lehmäotusten ääntelyn.

  Elise: Romuja vaan etsimään, ties mitä aarteita löytyy. Romingo varmaankin muuttaa meidän pihalle näyttelyn jälkeen, vahtimaan marjapensaita.

  VastaaPoista
 4. kuulostaa hyvälle! harmi kun meidän kirppu jaa välillä (usein) autossa sellaisia kohtauksia, joissa vaaditaan naama punaisena ruokaa,joka kelpaa vain siitä aidosta luomuruokintavälineeestä...ajatus automatkoista saa äipänkin itkemään...

  VastaaPoista
 5. 17 neliötä: Voi että, toivottavasti hän kasvaessaan ymmärtää automatkojen viehätyksen ja pääsette mukavasti matkustelemaan.

  VastaaPoista
 6. Mukava matkustaa kuvienne kautta näyttelyyn. Mielenkiintoisia... ja vähän kyllä pelottaviakin taiteellisia teoksi!

  T: Täytihoitolan pitäjä

  VastaaPoista
 7. Täyshoitolan pitäjä: Pelotus on hyväksi, kaikki ei aina voi olla niin tasaista ja suloista, elämässä täytyy välillä vähän säikähtää mörköjä.

  VastaaPoista