17.10.2014

Rakkaimmat esineet osa 41) Kuvan viulu on saksalaista alkuperää, käsityönä valmistettu yksilö vuodelta 1882. Valmistajan leima on J.H.S. Viulun syvän sävyinen soundi viehätti minua välittömästi sitä testatessani Soitinliike Vainiolla 2000-luvun alussa.  Isovanhempani antoivat lahjana option ostaa mieleinen viulu.

Viulu on muuttanut matkassani Tuusulasta - Savonlinnaan ja sieltä Lahteen. Sen parissa on harottu hiuksia, nautittu, opittu, suoriuduttu tasokokeista, eletty, tavattu ihmisiä ja jaettu kokemuksia. Viulu on kokenut, niin ahkerat soittopäivät, kuin hiljaiset kuukaudetkin. Tästä kaikesta huolimatta, aina kun meidän tiemme viulun kanssa kohtaavat, minut valtaa pieni innostus ja sisäinen pelimanni.


2) Coston lakit ovat melko uusi tuttavuus. Yhteinen taipaleemme alkoi tänä kesänä. Nyt niitä on jo kaksi ja yksi varatupsu. Hattu on hyvä ratkaisu likaisten hiuksien peittämiseen ja ennen kaikkea tyylikäs asuste. Voihan olla, että tästä kehkeytyy vielä kunnon hattukokoelma.


3) Tämä levysoitin on 80-luvulta. Kyljessä lukee rp-dynax. Soitin edustaa menneiden aikojen ja musiikin ihailua ja arvostusta. Se edustaa pysyvyyttä, levyjen  säilyvyyttä, keräilyä, äänenlaatua, hienoja kansitaiteita, hetkiä huoneen täyttävässä musiikissa ja aikaa jolloin muusikot soittivat oikeita soittimia.


- Herra Puukenkä -


3 kommenttia:

 1. Kylläpäs olette keränneet ihania rakkaita esineitä tähän haasteeseen. Huomaa, että olette tehneet sen ajatuksen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi onkin aika kiva uusi tuttavuus! toi viulu on makee! Tosi paljon kivoja juttuja täällä, löysin tänne cosy home blogista :)

  VastaaPoista
 3. Jaana: Ehkäpä ne silti voisivat olla tällä viikolla jo ihan toiset. Enkä kyllä tiedä miten näitä lähtisi tulipalon sattuessa pelastamaan, eiköhän sitä säntäisi vain eläimet kainalossa karkuun.

  akissfromthepast: Hauskaa kun löysit tänne, Saijan blogi onkin varsin ihana ja mitä ilmeisimmin oiva reitti tänne, missä myös on värejä yllin kyllin.

  VastaaPoista