29.5.2016

Siniset kukat


Minulle kuumalla maidolla paljon. Puukengälle mustana, hurjana ja vähän. Ei luultavasti ole järkevää haaveilla kahvikoneista, jäätelökoneista ja yleiskoneista, mutta niihin keskustelumme usein kääntyvät.

Keskustelemme myös puutarhalammesta, kultakaloista ja kotiloita syövistä kanoista. Ihastelemme ystävän lähettämiä kuvia ja videoita harmaista kissanpennuista. Suunnittelemme olohuonetta ja matkoja puutahamyymälöihin.

Sellaista on tavallisena päivänä, kun satumme saman pöydän ääreen. Kahvia sinikukkaisesta kupista ja aamupalaksi piirasta.

-Neiti Räsymatto-

8 kommenttia:

 1. Mustana ilman sokeria on parasta. Taitaa niiden kahvikoneiden aika olla jo vähän ohi, mutta jäätelökoneiden aikahan ei koskaan mene ohi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa kapselikoneiden aika olla ohi ja ainahan niissä on vaarana, että kapseleiden valmistus lopetetaan ja jää valtavasti koneita tarpeettomiksi, mutta meillä kahvikoneella tarkoitetaan isoa ja suhisevaa italialaista ihan oikeaa kahvia tekevää masiinaa, joka on painava ja ikuinen.

   Poista
 2. Minäkin kirjoitin aamulla kahvista. En osaa muodostaa siihen kuin kieltävää suhdetta.

  Mä en ole ihan varma, mistä me keskustellaan, jos satutaan samaan pöytään. Kumpikin höpöttää omia juttujaan. Hän puhuu maailman tilasta yhteiskunnalliselta kantilta ja mä puhun maailman tilasta kulloinkin kukassa olevien kasvien kannalta. Joku vois ihmetellä, että miksi ihmeessä ollaan ylipäätään hakeuduttu samaan pöytään. Joskus ihmettelen itsekin, mutta sitten tulee joku sana ja kaikki on selvää.

  Kanat olisivat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin hyvä se sinun kahvikirjoituksesi.
   Nyt täällä puhutaan aika paljon salaojaremonttiin liittyvistä seikoista, joita en oikeastaan jaksa edes kuunnella, yliannostus. Kukkakeskustelut ovat tuttuja, toinen meistä ei muista nimiä ja toinen on turhankin muistelias.

   Poista
 3. Meillä on ihan samanlaiset kahvitottumukset: maidolla paljon ja mustana vähän. Meiltä löytyy satunnaisessa käytössä oleva jäätelökonekin ja kahvikone kohta 15 vuoden takaa, joka taas on joka päivä käytössä. Järkevyydestä en tiedä, mutta kyllä ne on kivat olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen epätasainen kahvitottumusteni suhteen, milloin mitäkin, muttei koskaan pahaa kahvia, mielummin olen ilman. Keittiövastaavan mielestä jäätelökone täytyy olla tietynlainen ja sellaisia ei tietenkään saa mistään.

   Poista
 4. Oisko sellainen ultimaattinen yleiskone, joka tekee kaikkea? Pakastaa, silppuaa ja pikkelöi. Sellainen mulle, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastaa, silppuaa ja pikkelöi, eli PaSiPi. Kyllä kahvinkeitto-ominaisuus olisi siihen lisäksi vielä hyvä PaSiPiKa.

   Poista