10.9.2015

Habitare 2015Olimme eilen Habitaren ammattilaispäivässä Habitaren bloggaajina. Kuonomme nuuskivat väriä, valoa ja uusia oivalluksia. Valitettavasti Art ja Antiikki pysyivät vielä eilisen päivän kiinni, joten te lukijapoloiset, ette saakaan maistiaisia sieltä. Vasta lauantaina kirppiksen jälkeen pääsemme itsekin tutkailemaan sitä hallia.

Väriä oli tänä vuonna enemmän, kuin aiemmin ja sehän ei meitä haittaa. Messuosastojen houkuttelevuuteen oli panostettu enemmän, jouduimme päivän aikana kehumaan monia näytteilleasettajia kauniista osastosta.

Tuntui kuin taide, käsityö ja muotoilu olisivat päättäneet tänä vuonna hieman ystävystyä ja sekoittua keskenään, ei ollut niin selviä tonttirajoja. Jos kehitys on menossa siihen suuntaan, sehän on vain hyvä. Toki edelleen jätit kerääntyvät sankoin joukoin paikalle, mutta sellaisten led-valaistujen vilkkuvien nahkasängynpäätyjen ohi täytyy vain osata katsoa, katsoa vaikka tuota Muotsikan osaston täydellisyyttä hipovaa sohvaa ja toivoa sen tulevan mahdollisimman pian tuotantoon.

Suomalaisen muotoilun menosuunnasta keskusteltiin Kaj Kalinin vetämässä keskustelupaneelissa, onko muotoilijoille tulevaisuudessa tässä maassa töitä ja mitä tapahtuu, kun muotoiluteollisuus täällä lakkaa ja hyvät tekijät karkaavat ulkomaille. Keskustelun mennessä yliajalle lavan ohitse asteli valkoisiin pukeutunut nainen ja Pessi Levannon loistava musiikki alkoi soida. Pian katselimme valkoista kankaassa kieppuvaa ihmistoukkaa satojen sateenvarjojen lomassa jossakin yläilmoissa. Siinä kohti tuntui, että Habitaren otsikko "Irtiottoja" todella toimi ja nurkan takaa tuli jotakin oikeasti odottamatonta. Kiitos siitä ilma-akrobaatti Pinja Schönberg. Hurjaruuthin talvisrkuksen hahmoja voi muuten bongailla messuilta tänään ja lauantaina, ottaa kuvan heidän kanssaan ja voittaa kenties lippuja talvisirkukseen.


Lopuksi muutama pidemmän tuijotteluhetken arvoinen vinkki tulee tässä:

Bloun (ensimmäisen kuvan lasivalaisimet ja ruukut) verkkokauppa on kuulemma tulossa pian ja sitten onkin enää valinnan vaikeus minkä värisen sitä ottaisi. Nämä valaisimet tullaan tekemään käsityönä Suomessa, tarkemmin Kiikkoisissa ja tästä tullaan varmasti vielä kuulemaan. Osasto 7p53.

Toisen kuvan toukkavalaisin, joka on Taika Louhivuoren käsialaa ja löytyy osastolta 6m88 At Home With Art, Sisustussuunnittelijat SI ry & Artist's Birth.

Kuvien 20 ja 21  Feinik&Laine&Mäkelä, osasto3b10. Sieltä teet parhaan messuostoksen, sillä viime vuonna julkaistu ja ensimmäisen painoksen loppuunmyynyt Koti + Taide-kirja on siellä grafiikan vedoksen kanssa hyvään yhteishintaan. Kelpo tapa vaikkapa aloittaa taiteen kerääminen kotiin ja tavata kirjan tekijät ja taiteilijat kasvotusten.-Kuvasi Herra Puukenkä, raportoi Neiti Räsymatto-

7 kommenttia:

 1. Tuo hyllykkö, missä on vauvanukkeja tölkissä...
  Sisustustietoutta sarjamurhaajille? "Näin kivasti saat kaikki irti kaivelemasi elimet esille olohuoneeseen". Vai mitä mä en nyt meinaa tajuta? :D

  VastaaPoista
 2. Nuo ekan kuvan lamput herättivätkin kiinnostukseni...voisi vaikka kotiin ostaa..:)
  Mutta nuo nuket liemessä...inhottavia.

  VastaaPoista
 3. Lievestuore: Just näin! Ja tarkemmin sanottuna vielä esille keittiöön. Tämä oli Trash cuisine-osastolla, jossa oli romusta rakennettuja ajatuksia keittiöön. Meistä nuo lilluvat otukset olivat niin hienoja, että pääsivät blogiinkin asti. Tekisi mieli laittaa meidän kuistilta löytyneet tekohampaiden puolikkaat johonkin tuollaiseen purkkiin, mietin jopa joskus sellaista kynttilägeeliä, jota joskus sai, että jos sellaisessa ne pysyisivät. Että sellainen on täällä päässä tämä huumorin aste, kuinkas siellä päin? :D

  Irmastiina: Ne on todella hienoja lamppuja, niissä on kaikki kohdallaan, on värejä, on johdoissa värejä, koko on sopiva, ei liian suuri, käy pöydälle ja roikkumaan. Nerokas lamppu.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä teidän Habitarekuvia! Tuo sohva on kyllä hieno! Ja ompa teillä huikeen pirteä uusi banneri kissanhäntineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
 5. sanni: Hauskaa, yritettin tallentaa vaan puhtaasti sellaista mikä itseä miellyttää ja kyllähän sitä löytyikin. Se onkin melkoinen muutos tuo banneri, täytyy ihan itsekin tottua siihen. Se on Anna Polkutien tekemä, ehkäpä teen siitä vielä ihan oman päivityksenkin.

  VastaaPoista
 6. Sateenvarjotaivas, voi miten runollista. Ilma-akrobaatti kruunaa koko installaation !
  Tunnistin Johanna Gullichsenin aina yhtä tehokkaat kuosit.

  VastaaPoista
 7. SARI: Se oli hyvä hetki. Sateenvarjot jäivät varmasti tämän vuoden Habitaren kuvatuimmaksi jutuksi ja samalla muistettavimmaksi, tästä lähtien varmaan puhutaan sateenvarjo-Habitaresta. Meillä on ankara pohdinta täällä, että olisiko noista Gullichsenin kankaista meidän ruokapöydän tuolien uusiksi istuinverhoiluiksi ja jos niin mikä väri.

  VastaaPoista