20.8.2015

Kestit keskellä viikkoa

Syödään ja pelataan ja mennään kymmeneltä nukkumaan. Suunnitelma oli selvä.

Kahdesta serkusta toisella oli loma ja toisella työt loppuivat kuuteen. Herra Puukenkä sai hyvän syyn kokeilla reseptejä lempikirjoistaan. Alakerta kuumeni uunin kypsentäessä marenkia, bataattia ja pitaleipiä (ei tosin yhtä aikaa). Illan hiipiessä oli pakko sulkea ikkuna, kun viileä tuntui varpaissa.

Pöydässä oli liian pieni pöytäliina, Flora-lasit, muita lempiastioita, auringon tavoin kirkkaana hohtava mangosalsa, pikkuiset pitaleivät, tabbouleh-salaatti, bataattiranskalaiset, itse tehty majoneesi, yrttinen tsatsiki ja tietenkin kesäklassikoksi muodostunut pavlovarulla, joka ei koskaan petä. Pienissä pulloissa kukkia: krassia, klarkiaa, verbenaa ja punapellavaa, muuta ei enää ole pihalla tarjolla.

Astioiden siirtyessä tiskiin pelasimme tarinankerrontapeliä ja myhäilimme tyytyväisinä vatsat täynnä niin hyvää ruokaa ja oikeasti menimme melkein kymmeneltä nukkumaan joidenkin, kun piti herätä aamulla aikaisin.

Herra Puukenkä on luvannut kirjoittaa enemmän noista lempikirjoistaan ja niiden resepteistä, kunhan ehtii. Luvassa on ainakin juttua Vege!-kirjasta, jota on kulutettu tänä kesänä niin, että se näyttää jo kunnon keittokirjalta kastikeroiskeineen ja jauhopölyineen.-Kuvasi, kattoi, tunnelmoi ja kirjoitti: Neiti Räsymatto
Suunnitteli, toteutti ja otti kehut vastaan: Herra Puukenkä
Vieraina: serkut J ja I-

9 kommenttia:

 1. Vasemmassa kirjassa on meidän lautanen. Onkohan se siitä Vege-kirjasta vai jostain toisesta. Minä olen tänä kesänä herkutellut Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjan resepteillä.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköisiä herkkuja, ihanat flora-lasit (meilläkin on niitä) ja kiva kokoelma pientä lasia!

  VastaaPoista
 3. Irmastiina: Liian harvoin tulee kestitettyä.

  Kirjailijatar: On se Vege-kirjasta, hieno mummolalautanen. Tuo Puukenkäkin on suunnitellut sitä Vegaanin keittiössä-kirjan ostamista, on vaan hieman säilytyksellisiä ongelmia noiden kirjojen kanssa, kun ne pitää ehdottomasti olla lähellä keittiötä ja nyt niitä on jo aikamoinen kasa.

  Vuodenaikatalo: Pikkuiset pullot olivat meillä pari kesää puussa roikkumassa, tänä keväänä ei jaksettu laittaa niitä. Flora-laseja yritän käyttää paljon, etteivät nököttäisi vain vitriinissä.

  VastaaPoista
 4. Tuon pöydän ääreessä viihtyisin minä myös. Näyttää kerrassaan herkulliselle:)

  Kerro lisää tarinankerronta pelistä?

  VastaaPoista
 5. Laura: No se peli on semmoinen, kuin Dixit. Siinä on kasa kortteja, joista kukin vuorollaan kertoo jonkin vihjeen ja sitten toiset valitsevat omista korteistaan siihen vihjeeseen sopivan kortin, sitten arvaillaan mikä olikaan se alkuperäinen. Melko yksinkertainen peli, jossa on tosi kauniit kuvat ja hauskaa on aina, kunhan on vähintään neljä pelaajaa.

  VastaaPoista
 6. Hyvänmielen postaus! Kivasti kirjoitit kaima! 💚 Terveisin Tuija

  VastaaPoista
 7. Kotimeidän: Kiitos kaima. Tuo ruokakuvaus ei varsinaisesti ole se vahvin laji, kun yleensä on niin hirveä nälkä, ettei jaksa rakentaa hienoja kuvia.

  VastaaPoista