Aurinko -ja sadepäivät ovat tanssineet keskenään tangoa lähipäivinä. Me olemme hyödyntäneet molempien päivien etuja. Vesisateella on leivottu pihamaan raparperista ja pakkastimen mustikoista. Meillä on vielä vähän jäljellä viime syksyn satoa, tilaa pitäisi tehdä uudelle. Aurinkopäivät on vietetty pihamaalla puuliiteriä tehdessä, siitä myöhemmin lisää.
Tämä raparperipiirakka on peräisin Linda Lomelinon uusimmasta kirjasta. Ruotsinkieli ei ihan pääse rapistumaan, sillä ohjeet on kirjoitettu sillä toisella virallisella kielellämme, siinä on sopivasti lisähaastetta leipomiseen.
Tämän päivän vinkit: Laita teelusikallinen kardemummaa raparperipiirakan taikinaan, antaa mukavaa vaihtelua ja toimii yhdessä. Toinen makua tuova elementti on, kun puolet vehnäjauhoista korvaa spelt-jauhoilla ja käyttää ruoko -tai inkkarisokeria.
- Herra Puukenkä -
Oj, det låter jätte läckert! Mums. (Aattelin, että nyt sai luvan kanssa kommentoida ruotsiksi. ;))
VastaaPoistaOnpa tyylikäs raparperipiirakka! Miten ei olekaan tullut mieleen laittaa varsia noin kokonaisina.
VastaaPoista