15.5.2015

Salongin seinillä


Vierähtikin taas sopiva tovi edellisestä päivityksestä, mutta täällä ollaan. Saimme viikko sitten mukavan kuplamuoviin pakatun yllätyksen Helsingistä, kun ystävämme Riikka toi meille kassillisen hänellä kehystettävänä olleita taiteita.

Kuplamuovista paljastettiin kultaisissa kehyksissä hatukepäät, joiden voidaan katsoa muistuttavan hyvinkin paljon Neiti Räsymattoa. Nämä serigrafiat ovat syntyneet taitavan Idan käsistä, kuten mittatilauseläimetkin. Idasta kerroimme myös marraskuussa tässä näyttelyjutussa.

Samaan asetelmaan ripustettiin myös ötökkä portaikon seinältä, se on kulkenut Puukengän mukana kauan ja on hänen kummitätinsä tekemä. Ylhäälle tuli kultainen saukko, joka on Gustavsbergin koristelautanen, aiemmin nähty tässä jutussa. Kulta eri sävyissään pilkahtelee siellä ja täällä, siitä me molemmat todella pidämme.

Kehystysasioissa hyvä pysäkki löytyy Helsingistä Annankadulta, Frimodig, jossa on myös melkoinen valikoima taidegrafiikkaa. Siellä armas ystävämme Riikka kehystää sinullekin lähes mitä tahansa. Toinen vinkki saman kadun varrella on Lokal, joka on vasta muuttanut uusiin tiloihin, kannattaa viedä itsensä Lokaliin, vaikka löytämään hyvä lahja jollekin kevään juhlijalle.

Palaan pian, luvassa on vielä lisää taidetta.

-Neiti Räsymatto-

5 kommenttia:

 1. Tuo tapetti on vaan niin ihanaa...aurinkoista..:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa taidetta, hienoja kokonaisuuksia! Uuteen kotiin haluan kyllä hankkia grafiikkaa.

  VastaaPoista
 3. On teillä niiiin suloista! <3
  Mikä ihana pikkuhylly tuo on?

  VastaaPoista
 4. Irmastiina: Se on kyllä sellainen huoneen kokoinen aurinko, ei yhtään harmita tuo valinta.

  Kirsikka: Kannattaa ehdottomasti höristellä korviaan taidekoulujen teosvälityksissä, sellaisia on usein keväisin ja syksyisin. Ja taidelainaamot, ne vasta huippuja ovatkin.

  Anna: Varmaan tarkoitat tuota, missä Niiskuneiti nököttää? Se on muotoiluinstituutin myyjäisistä ostettu proto, Puukenkä sen sieltä bongasi ja hyvin on toiminut pienenä aarrehyllynä. Näkyy paremmin 31.12 tehdyssä blogitekstissä.

  Anne: Ollaan vähän semmoisia Marimekkohulluja, nuo verhot tuo kivasti sellaista Onneli ja Anneli-fiilistä.

  VastaaPoista