1.1.2015

Dinosaurusten ja lintujen valtakuntaEnsimmäinen kuva on kesäkuulta 2013, toinen kuva tammikuulta 2014 ja kolmas tältä päivältä. Ihan samanlaista kuvauskohtaa en onnistunut löytämään, en muista mistä kohti olen tarkalleen aiemmat kuvat ottanut.

Viime vuonna tein päivityksen tästä huoneesta tammikuun toisena päivänä, sen nimi oli "Dinosaurukset pysyvät kattokruunussa" ja kun tihrustaa alinta kuvaa, niin siellähän ne edelleen ovat, vähän eri järjestyksessä vain.

Sohva siirtyi pois huoneesta jo kesällä ja silloin kaivoimme kätköistä ikkunan ääreen keltaisen pöydän. Nyt kaikenlaisten vaiheiden jälkeen astiakaappia ei enää tarvita yläkerrassa, joten vaatehuoneen kukkokaappi otti paikan nurkasta. Tilapäiskeittiöstä siirtyi rautasänky päiväunisohvaksi tietokoneen tilalle keltaisen lampun alle ja tietokone hyppäsi ikkunan ääreen.

Tietokoneella ollut lipasto tuli sängynpäätyyn ja sängynpäädyssä jonkin aikaa ilahduttanut kirjahylly meni työhuoneeseen. Sänky on samalla paikalla, nukkujien päät vain ovat lämpimän puolella ja jalat kohti seinää. Nojatuolit ovat takan läheisyydessä, toisesta näkyy vain vähän käsinojaa.

Lattialla kuljeksii vielä joitain laatikoita, joille pitää löytää paikka. Väljempää on jo nyt ja olohuoneen valmistuessa joskus täällä näyttää vielä enemmän makuuhuoneelta. Kissat nauttivat rauhasta ja päiväunisohvasta ja siitä että on tilaa juosta matot rullalle.

Työhuonekuvia tulee, kun saan huoneen kunnolla järjestykseen.

-Neiti Räsymatto-

9 kommenttia:

 1. Ihana valtakunta, joka vaiheessa! Tuo pinkki lintuvalaisin on niiiin huippu!

  VastaaPoista
 2. Niin ja miten olet saanut huonekuusen selviytymään? Hommasin meille kuukausi pari sitten ja se on nyt ihan nuupahtanut. En tiedä mitä teen väärin (varmaan kaiken).

  VastaaPoista
 3. Jutta: Se huonekuusi viihtyy nyt hyvin salongissa, jossa on sille tarpeeksi viileää ja sopivasti valoa, se teki sellaiset kerkätkin ihan innoissaan. Kesällä se oli meillä pihalla. Vaihtelevasti on nää kasvihoidolliset asiat, harvoin mikään ihan totaalisesti kuolee, yleensä ne kestää kyllä muutaman henkiinherättävän elvytyksenkin. Mutta siis ainakaan liian kuumasta ja kuivasta se huonekuusi ei tykkää, sen olen oppinut.

  VastaaPoista
 4. Minun hoidossa on kaikki muut viherkasvit aikojen saatossa kuolleet, paitsi palmuvehka :D Me ristittinkin se selviytyjäkasviksi ennen kuin tiedettiin oikeaa nimeä. Mutta huonekuusi on yllättäen alkanut toipua. Huomasin että suojaruukku esti sen vedensaannin ja nyt kunnon katelulla se on vironnut. Siirsin sen myös talon viileimpään paikkaan eli keittiöön ruokapöydälle :P

  VastaaPoista
 5. Jutta: No anopinkieltä et kyllä pysty tappamaan, siitä olen varma. Mä tykkään niistä, kun niitä näkee vanhoissa kotikuvissakin, on sillä tavalla perinnehenkinen kasvi ja palmuvehkassa on sama juttu. Must tuntuu, että se huonekuusi on myös aika janoinen kaveri, että se alkaa heti roikottamaan niitä oksiaan, jos se pääsee kuivahtamaan.

  VastaaPoista
 6. Vitsi, miten inspiroiva koti. Tuollaisessa on pakko asua iloluontoisia ihmisiä!

  VastaaPoista
 7. Tikkumäen väki: Jokseenkin iloluontoisia kyllä ja sellaisia nopeasti inspiroituvia, nollasta sataan sekunneissa. Teilläkin on mahtava Tikkumäki, me sitä katsellaan usein ja ihastellaan, ollaan Martti Kalevan faneja molemmat!

  VastaaPoista
 8. Teillä on niin mahtavan näköinen koti, kotoisa, värikäs ja ihanan rönsyävä!

  VastaaPoista
 9. hookos: Kiitos, ehkäpä se rönsyily on johtunut vain remontista ja siitä, että tuossakin tilassa on ollut sata toimintoa, mutta nyt on yläkertakin rauhoittunut kummasti.

  VastaaPoista