31.12.2014

Kurkistus salonkiin

Salonki eli ruokailuhuone oli setäni täällä asuessa hänen makuuhuoneensa. Ikkunan peittivät vaaleanpunaiset tekokuituiset pitsiverhot ja tapetissa oli vaaleansinisiä kukkia, nurkassa nököttivät kiinteät komerot. Ovi olohuoneeseen oli korvattu rullaverholla ja keittiön ja makuuhuoneen välissä oli ovi.

Me käänsimme ajatuksen toisin päin, nyt olohuoneen ja salongin väliin on laitettu oikea ovi ja toinen oviaukko on laajennettu suureksi.  Olohuoneen ja salongin väliseen seinään puhkaistiin aukko, johon tuli vitriini vanhoista ikkunoista, se on vielä vähän kesken, mutta valoa tulee jo toiselta puolelta tähän melko valottomaan huoneeseen.

Salongin seiniä peittää keltainen Kiurujen yö-tapetti, joka ei näissä kuvissa pääse oikeuksiinsa ollenkaan, ylivalotin hämärässä, että ehdin päivittää vielä tämän päivän puolella. Seinällä on Karoliina Paapan teos, se on kesästä saakka odotellut pääsyä seinälle, rakennamme tauluseinän sen ympärille hiljalleen.

Yläkerran astiakaappi muutti alas ja seurustelee nykyisin hammaslääkärille kuuluneen apuvälinekaapin kanssa. Sekin on odotellut jo pitkän tovin romuhuoneessa, että pääsisi oikealle paikalleen. Hammaslääkärikaapin pikkukaapissa on vielä oikea neilikkaöljyn tuoksu.

Salongissa kuuluisi varmaankin olla kattokruunu, mutta meillä valaisijan tehtävää hoitaa pääosin Louis Poulsenin LC Shutters valo pöydän päällä, Lisa Johansson-Papen Night Sky nurkassa ja ikkunalla Studio Snowpuppen paperivalo.

Otan parempia kuvia paremmassa valossa ja selostan yksityiskohtaisemmin, tämä oli vain tämmöinen pikavisiitti.

-Neiti Räsymatto-

14 kommenttia:

 1. Niin kaunista!
  Ihanaa uutta vuotta teille :)

  VastaaPoista
 2. Aaaamiten kauniita värejä ja esineitä <3

  VastaaPoista
 3. Apua, niin hienoja juttuja huone täysi! Tykkään tykkään tyylistä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä! Niin rakastan koteja joissa paljon värejä, niinkuin teillä. Haluaisin osata muuttaa meidänkin omasta tuollaisen :)

  VastaaPoista
 5. Ja huokailu jatkuu... Todella kaunista!

  VastaaPoista
 6. Kiitos hirmuisesti ilahduttavista kommenteista kaikille! Mukavaa, että meidän Kissanmutkan kummalliset huoneet herättävät tunteita. Hyvää alkanutta blogivuotta kaikille!

  VastaaPoista
 7. Voi jestas miten kaunista !!

  Teillä on niin iloisen näköistä, ettei tossa talossa varmaan pysty edes olemaan pahalla tuulella :)

  VastaaPoista
 8. Laura: No aika rauhallismielisiä me kyllä molemmat ollaan, että ei ainakaan kovin kauan mikään mieltä vaivaa, mutta se tuskin on ympäristöstä kiinni tai mistäs sitä tietää. Onkohan siitä jotain tutkimustuloksia?

  VastaaPoista
 9. Ihanan iloisen näköistä!! Ihan hurmaannun kaikista yksityiskohdista ja HUONEKALUISTA! Ihana tuo vitriinikaappikin <3 <3

  VastaaPoista
 10. Ilonin Anna: Vitriinikaappi onkin silmäterämme, sitä ei tosin saa kertoa muille huonekaluille, etteivät pahoita mieltään.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Hei, minä löysin onnekseni hiljattain itselleni tuollaisen samnalaisen hammaslääkinkaapin, kuin teillä on. Nyt pohdin, että paljonko painoa sen lasihyllyt mahtavat kannatella, kun niissä ei ole tukea keskellä. Teillä näyttää olevan aika paljon esineitä kaapissa - oletteko tukeneet hyllyjä jotenkin (kuvasta en sellaista erota), vai kestävätkö ne sellaisenaan? T. Lasirohmu

  VastaaPoista