28.12.2014

Joulu kävi taloksi
Tuli ihan joulupuun takaa semmoinen päiväjärjestys, ettei siinä ehtinyt availla tietokoneita, saati päiväsaikaan kuvailla nurkkia, unohtui toivottaa teille hyvää yhtään mitään. Oli kaikkialla seilaavia paperikasseja, laatikoita ja irtotavaroita, jotka huutelivat itselleen satamapaikkaa. Yläkerrasta kannettiin ainakin neljäsataa lastia astioita, täysin käsittämätöntä, että joku on kerännyt tänne sellaisen määrän niitä, kuka ihme?

Päästiin ihan vahingossa jouluksi salonkiin ja keittiöön, ei ollut tarkoitus, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Olen pahoillani lahjanantajat, kyllä kaksi huonetta lisää oli paras lahja.

Nyt on jo kestitty vieraita ja asiat alkavat löytää hyllynsä ja päivät uuden rytminsä. Aamuisin on pidempi askel aamupalalle ja puhelin on aina väärässä kerroksessa. On kuin eläisi kahta kotia, kun käytävä on kylmä, eikä väliovia pidetä auki. Kiharainen kissa tahtoo torkkua keittiön kamiinan edessä, eikä sille kelpaa petipaikka. Raitakatti on vieraillut muutaman kerran alhaalla, mutta vielä on melko kyyryselkäistä tarkkailua sen toiminta. Musta mystinen katti pitää olostaan yläkerran rauhassa, eikä tahdo edes kurkkia avaraan maailmaan.

Viskeltiin vähän joulukoristeitakin ympäriinsä ja kuusikin pääsi sisään kuistilta. Ei tietenkään silitetty joululiinaa, sillä sellaiseen vakavamielisyyteen emme kyenneet. Lisää kotikuvia on tulossa pidemmän selostuksen kera, kunhan tässä ehtii. Pysykäähän kuulolla.

-Neiti Räsymatto-
10 kommenttia:

 1. Kivannäköistä!
  Mukavia välipäiviä teille :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan näköistä teillä. Tuo keltainen Kiurujen yö -tapetti on oikea aurinko.

  VastaaPoista
 3. Tämä on nyt neljäs kerta, kun tulen katsomaan noita ihania tuolla karkkikippojen juurella. Keitä ne ovat? Kettu ja orava? Joko sanoin, että ihania?!

  VastaaPoista
 4. Näyttää toosi kivalta. Ei meilläkään ole ollut aikaa silitellä liinoja ja siitäkin huolimatta tai juuri siksi olikin oikein kiva joulu, kun ei turhia stressailtu. Paitsi kissi, joka innostui pissailemaan vääriin paikkoihin :(.
  Ihanaa uutta vuotta sinne suuntaan!

  VastaaPoista
 5. Katariina: Kiitos, samoin sinulle kauniin lumisia päiviä, ennen vaihtuvaa vuotta!

  TinyAngel: Kiitos, onhan niitä vähän kertynyt.

  Oravanpesän Kati: Se on! Siinä on jotakin todella kaunista ja tuolla huoneessa on oikein hyvä olla sen tapetin seurassa. Joskus tuli mieleen, että voidaankohan laittaa sitä ollenkaan, kun sitä on näkynyt olevan niin monessa kodissa, mutta sitten päätettiin, että se teki vaikutuksen meihin molempiin jo niin kauan sitten, että väliäkö sillä mitä muualla on.

  Heidi.: He ovat kotoisin Hemtexistä, tosin jo viime vuonna ostettuja. Puukenkämies sai niitä yksi kerrallaan joulukalenterin luukuista ja sitten joskus kesällä löydettiin vielä jostakin alelaarista toinen paketti. Tänä vuonna niitä ei ollut, mutta kaikkea muuta kivaa kylläkin, siellä kannattaa käydä nyt katselemassa jämiä, se on yllättävä kauppa.

  Katjuska: Ääk, toivottavasti oli joku ohimenevä juttu kissalla, tiedän oikein hyvin ja tuoreesti on muistissa, kuinka raastavaa on pissa väärässä paikassa. Sitä ei kissaton ihminen aina ymmärrä, että noista otuksista on huolissaan ihan yhtä paljon kuin ihmisistäkin. Ja se kissanpissan haju, sen kanssa ei voi elää.

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo sun kupit tuossa kolmannessa kuvassa. Mitä kuppeja ne kaikki oikein ovat...?

  VastaaPoista
 7. Nanne: Kolmannen kuvan kupit ovat Marimekon pikkukuppeja ja jälkiruokakulhoja on takarivissä. Etummainen pikkumyy on Arabian 90-luvun muumimuki.

  VastaaPoista
 8. Ai ne on Marimekon astioita, wautsiwau!! Täytyykin käydä tutustumassa valikoimaan! ☺ Kiitos vastauksesta!! ☺

  VastaaPoista
 9. Nanne: Joo mukeja on kolmea kokoa, on laakea teekuppi, sitten noita pikkukuppeja ja mukimukeja, jotka meillä on eri kaapissa, kun niitä on niin paljon. Tietenkin kuosit vaihtelevat, mutta nythän on sopivasti ale, ehkä sieltä löytyisi jotain mieluista.

  VastaaPoista