13.10.2014

Raavintarullan paranneltu versio

1. Taita matto kaksinkerroin kuten kuvassa, niin että toinen puoli jää vähän vajaaksi, sillä rullatessa reuna siirtyy. Tässä vaiheessa poista maton päällä istuva kissa.

2. Rullaa ensin toisesta, sitten toisesta päästä, niin että keskikohdassa kaksi rullaa törmäävät. Poista kuitenkin maton keskellä istuva kissa.

3. Laita ympärille nippuside. Tässä versiossa, joka on noin 70 cm leveä on kolme nippusidettä. Katkaise nippusiteiden törröttävät päät. Tässäkin vaiheessa ole tarkka ja poista nippusiteen ja maton välistä kissa.

4. Nippusiteiden kiristämiseen voi olla helpompi käyttää apuvälineitä, jotta sen saa varmasti kireälle, apuvälineiksi emme suosittele hampaita, emme ihmisen, emmekä kissan.

5. Ota käyttöön, tässä Uulan esimerkillisen vauhdikas suoritus.

Aiemmassa versiossa maton ympärillä oli kuminauhoja, ne tuppasivat katkeamaan ja niitä oli liiankin kiva kuljettaa keskellä yötä sänkyyn. Joillakin kissaotuksilla on myös tapana nieleskellä kuminauhoja, joten niiden käyttöä emme suosittele. Nippusiteellä rullan saa todella napakaksi ja se helpottaa raapimista. Jos et omista nippusiteitä, voit yhtä hyvin käyttää avuksi narua.

Rulla on ollut testauksessa myös ystäviemme kissallisissa kodeissa ja ihme kyllä kaikenlaiset kissat ovat siitä pitäneet kovasti. Rullassa on helppo kääntää vähemmän raavittu kohta esiin ja taas se on kuin uusi. Mattoja kannattaa katsella kirppiksiltä, jos sellaista ei satu olemaan ylimääräisenä.

- Herra Puukenkä ja Neiti Räsymatto -

2 kommenttia:

  1. Ompas hyvä idea! Täytyy laittaa kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. jEnNi: Laita ihmeessä ja suosittele kissallisille ystävillekin. Joku ihme siinä mattorullan raapimisessa niitä otuksia viehättää. Eikä häiritse sisustajankaan silmää niin kovasti, kuin rumat raapimispuut.

    VastaaPoista