18.11.2013

Tampereen kädentaidot
Lauantaina jo ennen aurinkoa suuntasimme auton sinisen nenän kohti Tamperetta. Päivän suunnitelmiin kuului tavata Jonna messuilla ja messujen jälkeen vielä kyläillä 17 neliön M:n ja J:n luona.

Messusaalis sisälsi: lankoja, joulukortteja, herkkuja, paperipillejä, ommeltavan koirakaverin, saippuaa, korvikset, betonisen pupun ja tuliaisiksi pellavaisen keittiöpyyhkeen.

Desing Paletin halittavaan pöllötyynyyn törmäsin jo viime vuonna Habitaressa ja se jäi vahvasti mieleeni. Tällä kertaa veimme vastavalmistuneeseen 17 neliön keittiöön pöllöstä pyyheversion. Sinne osoitteeseen olisi sopinut kyllä mikä tahansa Desing Paletin kauniin graafinen tuote.

Toisen kuvan jänö puhutteli meitä jo ensimmäisellä kierroksella ja sen luokse oli palattava vielä uudelleen. Vaikka betonista valettu jänis olikin painava, kantoi Herra Puukenkä sen urhoollisesti autolle asti ja pupu matkusti turvavöissä pehmustettuna kotiin. Erityisesti meitä ilahdutti veistoksen tekijän ammattitaito ja suhtautuminen asiakkaisiin sekä työhönsä, harvoin tapaa sellaista omistautumista ja suoranaista rakkautta tekemistään kohtaan.

Hyvää mieltä toi myös se, että saimme Kotolivingin osastolla mukavaa palautetta kotijutusta ja kodistamme, sellainen antaa virtaa jatkaa remontoimista ja blogin kirjoittamista. Ja olihan sitä Jonnaakin jo tullut sen verran ikävä, että mukavaa oli käydä syömässä etikkaisia kolmioleipiä ja vaihtaa kuulumiset.

Kaiken kaikkiaan päivä Tampereella oli paras päivä pitkään aikaan.

-Neiti Räsymatto ja Herra Puukenkä-

4 kommenttia:

 1. Oi kun ois päässyt sinne. Mutta on kuitenkin edes kiva katsella kuvia sieltä. Ihana tuo jänis!

  VastaaPoista
 2. Se valajatäti oli kyllä ihana tapaus. Kuuntelin häntä 20 minuuttia, mutta rahat oli siinä vaiheessa ikävä kyllä jo loppu. Mutta luennosta sain nauttia!

  VastaaPoista
 3. Hanna: Ajattelinkin, että suhun voi aina luottaa näissä pupuasioissa.

  Iris//Kirppukoti: Ehkä ensi vuonna? Jänis löysi talvipaikan portaikosta, keväällä se sitten pääsee ulos.

  Anonyymi: Ehkä hän on jossakin muuallakin myymässä, jos jäi harmittamaan. Me saatiin ihan yksityiskohtaiset kuljetusohjeetkin pupulle, ettei sille vaan sattuisi mitään.

  VastaaPoista