14.9.2013

Vieläkö myydään villihevosia?


Kolme vuotta täyttävä tyttö  tahtoi oman hevostallin nukkekodin sivurakennukseksi. Me emme ostaneet kaupasta valmista, vaan teimme itse oman versiomme toiveesta.

Kodissamme pitkään lojunut nuhjuinen leipälaatikko sai uuden käyttötarkoituksen. Hieman uutta maalia, hiekkapaperilla kulutusta ja keinonurmikko katolle. Nurmikko tehtiin pörrösukan varresta ja pahvista. Tämä niitty vihertää kesät ja talvet, aina on hevosilla ja poneilla vihreää pöydässä.

Aidat tehtiin jämälistasta ja kukkakepeistä. Tähän pakettiin kuuluu neljä aitaa, jotka sujahtavat lomittain muidostaen erinäköisiä aitausmahdollisuuksia.

Hevosten ruoka-astian pohjana on vanha muovikauha, josta varsi sahattiin irti. Hieman kuumaliimaa, narua, spraymaalia ja kukkakeppien hukkapaloja, valmista tuli.

Räsymatto osti talliin asukkaiksi Schleichin Knabstrupinhevosen ja Camarguenhevosen. Ei ole helppoa olla hevonen, jos ei tiedä rotuaan.

Tämä on lahja, joka sai tekijätkin iloiseksi. Kyllä nyt kelpaa. Kannattaa muuten katsoa ylhäällä oleva linkki Viljan Nukkekodin vaiheista, siellä on hyviä ideoita nukkekoteihin.

- Herra Puukenkä -

5 kommenttia:

 1. Wau, mahtava! Minusta on niin hienoa, että vanhat tavarat saavat uuden elämän vaikkapa sitten toisessa käyttötarkoituksessa!

  Teidän kodin valmistumista on muutenkin kiva seurailla!

  VastaaPoista
 2. Tallin pääsimmekin jo näkemään, mutta hyvältä näyttävät siihen liittyvät tarvikkeet myös! edelliseen postaukseen viitaten, mekin olemme pohtineet, miten ihmeessä talomme rakennusajan ihmiset ovat jaksaneet hakata niin valtavan isoja nauloja niin valtavan paljon! eikä silloin ole ollut naulapyssyjä, eikä varmaan sirkkeleitäkään. Nostan kyllä hattua niille voimamiehille ja -naisille!

  VastaaPoista
 3. Siis onpa valtavan hieno! Kekseliäitä ideoita ja hauska toteutus.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista.

  17 neliötä: Hattuja nostellaan nykyisin liian vähän alan osaajille.

  Haastan kaikki nostamaan hattujaan niin omille taitajilleen kuin tuntemattomille osaajille.

  VastaaPoista