8.10.2016

Syksy
Syksylle sanoin: Tervetuloa! Kesällä ei ehditty juoda kuistilla aamukahvia, koska kuistia ei ollut. Oli vain suuri kolmen metrin pudotus ja kapea laskusilta, jonka alapuolella oli pala maan syövereihin piiloutunutta kalliota. Suussa maistui betoni ja valumuotin öljy. Talo sai lujemman jalan. Se kesä meni jo. Ei ehditty nauttia auringosta. Päivät lipuivat ja muumioituivat, kuin omenat puussa. Talossamme tehtiin salaojaremontti, joka vei ajan, kesän ja kesälle suunnitellut haaveet.

Nyt on syksy ja tuuli. Puusta roikkui päärynöitä, jotka hyödynnettiin. Lämmityskausi on aloitettu. Aamuisin poltellaan pesällinen puita omaksi ja kissojen iloksi. Valmistaudutaan koteloitumaan. Huolehtimaan talosta ja odottamaan pakkasia. Kukkasipuli-ihmiset asettuvat jo laskemaan päiviä seuraavaan kevääseen, tulppaanit, hyasintit ja laukat, vihreitä hattujanne odotetaan.


- Herra Puukenkä -

5 kommenttia:

 1. Vaikka tykkään kesästä, niin kyllä kieltämättä tässä syksyssä on puolensa. Erityisesti nuo puissa roikkuvat päärynät houkuttelisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päärynä lajikkeemme on virolaista alkuperää, Pepi nimeltään. Maistuu päärynälle, mutta rakenteeltaan on mielestäni omenen ja päärynän risteytys.

   Poista
 2. Ensikesänä sitten nautitte aamukahvit teranssilla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä emme muuta teekään, otamme äkkilähdön kuistille ja laitamme jalalla koreasti!

   Poista
 3. Ihana fiilis tässä tekstissä ❤ Kuulostaa sille, että on tapahtunut / tehty kaikkea tarpeellista, vaikka se toki muulta viekin aikaa pois. Häiritsee ajasta nauttimista.

  Syksy on kaunista ja ihanaa aikaa. Mä oikeasti pidän siitä jopa kesää enemmän. Tosin tänä vuonna on ollut vähän tavallista enemmän haikeutta ilmassa. Kesä jotenkin katosi kamalan nopeasti. Tästä sateettomasta ja kauniista syksystä oon yrittänyt saada enemmän irti.

  VastaaPoista