9.7.2016

Vanhat kaapit osa 2 - kaappi määrää kaapin paikan
Jos edellinen kaappi oli löytö Tori.fi:stä niin tässä jutussa sellaisia vilahtaa ainakin kaksi. Keräilijöiden vitriinitila oli tullut liian täyteen ja oli aika löytää hammaslääkärin vanhalle kaapille kaveri salonkiin. Pitkällisten etsintöjen jälkeen löytyi tämä. Siis instrumenttikaapin toveriksi toinen vanha instrumenttikaappi, mikä mainio idea.

Kunto ei ollut kovinkaan puhutteleva, eikä hyllyjä ollut ollenkaan. Herra Puukengälle sellaiset seikat eivät ole mikään este. Hän rakensi alaosan keskelle myös tukirakenteen, jottei aarteiden paino ala taivuttamaan hienoa kaappiamme. Löytyipä kirppishaukan varastosta myös sopiva vanha kynttilänjalka tuohon alas keskelle rakennetta tukemaan. Väri, siinä menimme ensin pahasti metsään, mutta metsän kautta löysimme huiman hienon jäätelösävyn, josta ei oikein voi sanoa onko se vaaleansininen vai vaaleanvihreä vai jotakin siltä väliltä.

Ovet odottavat vielä kunnostamistaan, mutta aarteitamme varjellaksemme viritimme ne keskeneräisinä viikonlopuksi tuohon, sillä meillä on hoidossa huiskuhäntä ja hurja pantteri, joiden mieltymyksistä ohueen lasiin emme voineet olla täysin varmoja. Pönkäsimme ovet kiinni hirveän painavalla lasimöykyllä, jonka Herra Puukenkä poimi roskalavalta.

Hammaslääkärikaappi muutti siis tapettiseinälle ja siellä aiemmin palvellut liinavaatekaappi pääsi alkuperäiseen tehtäväänsä vaatehuoneeseen. Nyt tämä muuriseinän pätkä näyttää hassusti pidemmältä, kun siinä on hitusen leveämpi kaappi. ja pimeä tapettiseinän nurkka valaistui hieman valkoisella kaapilla ja sen sisällä olevan peilin avulla.

- Neiti Räsymatto -

5 kommenttia:

 1. Ihania kaappeja, joilla on tarina. Ja tuo lasikokoelma on kaunis!

  VastaaPoista
 2. Kivat kaappipostaukset ja miten ihastuttavia kaappeja teille onkaan kulkeutunut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Meillä alkaa pieni kihelmöinti kehossamme aina, kun kuulemme vapaana olevista sairaala- tai instrumenttikaapeista. Sopivat mittasuhteiltaan niin hyvin vanhoihin puutaloihin, joissa ei ole hulppeita huonekorkeuksia.

  VastaaPoista
 4. Hyvä löytö! Kaappi näyttää tosi hyvältä jo nyt.

  VastaaPoista