31.10.2015

Terveisiä Käteviltä


Nyt seuraa Herra Puukengän ja Neiti Räsymaton messutärpit Kätevä & Tekevä- messutapahtumaan:

- Toisessa kuvassa näkyvät Made by Hannele Rusilan kudotut tekstiilit. Kaitaliinat, pyyhkeet, laudeliinat ja etenkin ihanat viltit. Emme tietenkään osanneet ohittaa tätä osastoa ostamatta mitään.

- Jonna Markkulan kortit ja julisteet ovat ennenkin päässeet meidän käsiemme kautta postilaatikkoon ja sitä kautta jonkun päivää ilahduttamaan, mutta nyt tekijä oli paikalla itse ja pääsimme höpöttelemään ihan naamatusten. Mikäli pysytte linjoilla on ensi viikolla luvassa jotakin jännittävää liittyen tämän taitavan kuvittajan postikortteihin.

- Lahti-värityskirjan takaa löytyvät Heidi Kontulainen ja Marjo Järvinen, jotka ovat tehneet värityskuvia opinnäytetyökseen yhden värityskirjan verran. Luultavasti tästä tulee seuraava hitti, sillä kuka nyt ei haluaisi värittää Lahtea. Kirja on tulossa myyntiin vielä ennen joulua, nyt messuilla oli tarjolla maistiaisia värityskuvista.

- Karttakuosin on suunnitellut Lauri Valola. Laurin töistä lisää voi lukea täältä. Lauri on siis 12-vuotias poika, joka on itse piirtänyt tuotteiden kuosit ja äitinsä avustuksella niistä on tehty erilaisia painotuotteita, löytyy muistikirjaa, tyynynpäälistä ja kangasta metritavarana. Messuilla Lauri pitää myös karttatyöpajaa molempina messupäivinä klo 11 ja 13. Mikäli et pääse messuille asti, tuotteita voi tilata myös Laurin äidin Marianne Valolan nettikaupasta.

- Mikäli sisäinen helmihamsteri on mahdollista päästää irti, se kannattaa tehdä esimerkiksi HelmiDelin osastolla.

- Messuilla kannattaa aina tarkastaa ohjelmalavojen anti. Viimeisessä kuvassa näkyvien huikeiden pukujen takaa löytyy tietenkin Outi Pyy, joka myös puhuu messuilla käsityön arvosta ja inspiraatiosta. Kannattaa siis istahtaa kuuntelemaan.

Tänään messut ovat avoinna 10-17 ja huomenna sunnuntaina 10-16. Paikkana siis Lahden Messukeskus.

- Kuvasi: Herra Puukenkä
Raportoi: Neiti Räsymatto -


2 kommenttia:

  1. Noi postikortit oli kyllä aivan ihania! Nyt kyllä rupes niin harmittamaan, että en ostanu!

    VastaaPoista
  2. Huomasin tuossa yhdessa kuvassa Hannele Rusilan juttuja. Han asuu Tuupovaarassa josta minakin olen kotoisin. Asun nykyisin Coloradossa ja mulla on paljon hanen liinojaan ja muita juttuja. Perheeni lahettaa niita mulle lahjaksi.Tykkaan hanen liinoistaan tosi paljon, mulla on ne jatkuvasti poydalla. hanella on aivan ihanat varit liinoissa.

    VastaaPoista