29.3.2014

Astiakurkistus osa 5: Marimekko = hulluusSuhteeni Marimekkoon ja sen tuotteisiin on lähentynyt viimeisen viiden vuoden aikana. Muistan käyttäneeni lapsuudessa Jokapoika-paitaa, mutta siinä oli minun ja marimekon ystävyys, silloin. Nyt suhteestamme on tullut jopa hulluutta lähentelevä vivahteikas kanssakäyminen.

Keräyskohteita ovat niin astiat, tekstiilit ja tietenkin Räsymatolle mekot. Me emme kuulu Marimekon Unikko-tyyppeihin, vaan lempikuosimme pursuilevat värejä, iloa, kukkia, koukeroita ja tekemisen meininkiä. Mitä enemmän kuoseja, sen parempi. 

Astiat on kerätty hiljalleen, ne ovat käytetyimpiä arkiastioitamme. On mukava täydentää värikästä kokonaisuutta silloin tällöin uusilla osilla. Kuvaan kerättiin kaapista sekalainen otos. Räsymatto sanoi pysähtyneensä kuuntelemaan portaikossa, kun astioiden kilinä kuuluikin oikeasta suunnasta, keittiöstä, eikä yläkerrasta.

Täytyy sanoa, että ihmettelen miksi Marimekko ei panosta miesten mallistoonsa. Olisi kiva pukea päälle muutakin, kuin kauluspaita, tennarit ja rusetti. Miesten mallistoon kaipaisin lisää rentoja ja värikkäitä arkivaatteita, sillä mieskin saa pukeutua kuoseihin nykymaailmassa. Ehkä joku hyvä ja etevä suunnittelija lukee tämän ja pyytää minua kertomaan lisää ajatuksistani Marimekon miesasioissa. 

Minulla on luottavainen suhde Marimekon tulevaisuuteen. Ystävyyttämme eivät hetkauta mitkään kohut ja kopiot.

Mikä on sinun suhteesi Marimekkoon? 


- Herra Puukenkä - 


P.s. Kuvat otettiin keittiön kamiinanurkasta, jonka laatoitus valmistui eilen. Lattia on Pukkilan Penni-mosaiikkilaattaa ja seinä on kiiltävää 20x20 laattaa. Remontti etenee ja on ottanut suuria harppauksia. Paljastuksia on luvassa, kunhan kaikki on laitettu valmiiksi. Kahden vuoden uuninodotus on lähellä päättymistään. 

3 kommenttia:

  1. Tuo hulluus ei ole laisinkaan paha...:D
    Sama täällä...unikot ei nappaa, mutta tuo räsymattokuosi ON vaan niin ihana...:)

    VastaaPoista
  2. Räsymatto on hyvä valinta niin kuosissa kuin asumuskumppanuudessa.

    VastaaPoista