12.12.2013

Voitettiin jänikset 6 - 0Eräänä iltana, kun saavuimme pimeän aikaan pihaan, huomasimme Räsymaton kanssa auton valokeilassa kaksi isoa rusakkoa. Tämän syöntikilpailun voitimme kuitenkin me verkkojen ja aitojen avulla. Kesän ja syksyn aikana pihaamme istutettiiin lukuisa määrä uusia hedelmäpuita. Alkusyksystä laitetut suojat pelastivat puiden ensimmäisen talven meidän tontillamme. Voittajan on helppo hymyillä.

Viidennessä kuvassa on kaksi karviaista. Karvinen sen sijaan oli itsenäisyyspäivän kuumin sana. Kummipoikani vietti syntymäpäiväjuhliaan kyseisenä päivänä ja oli toivonut omaan postilaatikkoon lehteä. Tuo lehti oli Karvinen. En muista kuulleeni pitkään aikaan niin mehukasta naurua, kuin kummipoikani nauru, kun hän luki illan aikana tuota sarjakuvaa.

Käpyverhot nukkuvat tällä hetkellä jo talviunta. Räsymatto kirjoitti aiheesta kesällä, kun käpyjen maalailu oli talon hörhöjen mieleen. 

Viimeisen kuvan kranssi majailee kylmässä porraseteisessä. Se on tehty viime kesän ruusunmarjasadosta ja rautalangasta.


- Herra Puukenkä -

P.S Miten kompostin saisi pysymään kovillakin pakkasilla käymistilassa eli plussan puolella? Kuumaa vettä olen kuullut kaadettavan, mutta onko muita hyviä vinkkejä kellään korvan takana?5 kommenttia:

 1. Ei nyt kompostivinkkiä, mutta lintujen ruokintaan kyllä.
  Vinkkinä, poistakaa talipalloista verkot, kun laitatte telineeseen. Lintu voi takertua ikävästi verkkoon jalasta kiinni. Nm kokemusta on tiaisen irrottamisesta, enää ei meillä verkkoja ole.
  Nopsa homma poistaa ne.
  Talviterkuin vesisateesta;
  -Minttu

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut, että myyvät kompostiherätettä tätäkin tarkoitusta varten. Käykääpä kyselemässä.

  VastaaPoista
 3. Minttu: Kiitos vinkistä. Täytyy käydä nipsimässä verkot pois, ettei meidän tinteille käy huonosti.

  Nonna: On meillä Kompostin heräte -nimistä jauhoa biomassan sekaan viskottu, mutta jospa siitäkin olisi olemassa talviversio. TAi sitten täytyy koittaa kilpailevaa merkkiä.

  VastaaPoista
 4. kompostivinkkinä itelläni tiedossa kahta tyyliä. teet kehikon ympärille ja vuoraat välin tiiviisti paksulla styroxilla, myös päältä ja alta. toisessa naapurissa on sisällä semonen sähköllä toimiva letkun näkönen kierukka ja sitä käyttävät välillä. itellä ei kumpaakaan ja taatusti jäätyy joulukuun alkuun mennessä

  VastaaPoista
 5. Hyvin epäajankohtainen kommentti kompostiin liittyen. Vaatii tosin jonkin verran vaivannäköä.

  Kun huomaa kompostin lämpötilan laskevan uhkaavasti niin laittaa sinne pari kuumalla vedellä täytettyä muovikanisteria tai joitakin muovipulloja. Sitten kun vesi on luovuttanut lämpönsä niin ne otetaan pois. Tätä voi sitten uusia niin monesti kuin tarpeen.

  On tärkeää myös pitää huolta että sinne kompostiin laitetaan jatkuvasti uutta maatuvaa jätettä, jotta olisi hajotettavaa ja näin ollen lämpötilakin pysyisi (ainakin teoriassa).

  VastaaPoista