23.11.2013

Suuntamerkit

Postilaatikkoon putkahti tämmöinen joulukirja, joka osoittautui oikein hyväksi hankinnaksi. Paljon maukkaan oloisia kalareseptejä ja herkkuja lyhyen katselmuksen perusteella. Aika moneen makeaan laitetaan kyllä pähkinöitä tai mantelia, joten hieman joutuu soveltamaan ohjeita tämän huushollin allergikon tähden.

Kaisa ja Aleksi Kuokan kirja ei ole kuitenkaan pelkkä reseptikirja, vaan se sisältää myös ohjeita koristeluun, kattamiseen ja askarteluun. Kuvat ovat tyylikkäitä ja kirjan sivut mukavaa paperia. Katsokaa vaikka tuota upeaa valkoista käpykakkua, se on kuin jokin lintu.

Kirja synnytti ajatuksen siitä, jospa tänä jouluna tekisikin ruokavalinnoissa hieman toisin, kuin perinteet painottavat. Tämän kirjoitettuani muistin, että kaksi vuotta sitten söimme kerrostalossa asuessamme jouluateriana itsetehdyt kanahampurilaiset, ranskanperunoita ja Ben and Jerry's-jäätelöä jälkiruoaksi.


- Herra Puukenkä -

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku! Luulin sitä joulukoristeeksi. Tuollainen käpykakku kelpaisi kyllä joulupöytään.

    Hah, kanahampurilaiset ja jätski kuulostaa hauskalta jouluaterialta! Me taidetaan kuitenkin pysyä vähän perinteisemmässä versiossa omin lisäyksin.

    VastaaPoista
  2. Karkkis: Täytyy sanoa, että kyllä mekin maistelemme joulunmakuja, mutta muiden pöydissä. Aattopäivän perinteeseen kuuluu ajelua ja kyläilyä, joten jouluiset maut eivät mene sivu suun. Itse emme tosin ole perinteistä jouluruokaa toisillemme valmistaneet. Tänä vuonna oli ajatus, että jospa tarjoaisimme vastavuoroisesti aterian, mutta eihän tuo meidän keittiöremontti ehtinyt pukin konttiin, muiden syksykiireiden takia. Ehkä ensi vuonna.

    VastaaPoista